Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Emile Borel

Mavera

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    14 Ara 2018
  • Mesajlar
    994
  • MFC Puanı
    14
Fransız Matematikçi (1871-1956)
Matematikçi, aynı zamanda da bir politikacı olan Borel, 'Matematik Düşüncede Büyük Akımlar' adlı kitabında matematiği, 'Matematik, yine soyut biçimde tanımlanmış olan bazı soyut varlıklar arasındaki bağıntıları inceleyen bir bilimdir. Şöyle ki bu soyut biçimli tanımlar arasında hiçbir çelişme bulunmamalıdır.' şeklinde tanımlamıştır. Olasılık üzerine kitaplarından birinde popüler kültüre, Sonsuz Maymun Kuramı ya da benzeri adlarla giren eğlenceli düşünce deneyini ortaya attı. Ayrıca oyun teorisi üzerine araştırmalar yayımladı.
 
Üst Alt