Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
10 adet milföy hamuru
500 gram dana kuşbaşı et
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Öncelikle börek harcı için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun. Et suyunu çekene kadar arada bir karıştırıp kavurun. Havuçların kabuklarını soyarak ince halka şeklinde doğrayın. Havuç, bezelye ve baharatları tencereye ekleyin. 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Dereotunu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin.
Fırın kabını yağlayıp tabanını ve kenarlarını milföyle kaplayın. Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın. Üzerini milföy hamuruyla kapayın. Sonra böreğin üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.