Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ev hayatını kolaylaştıran püf noktalar

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
Hayatımızda günlük yaşadığımız bazı sorunlar ciddi manada canımızı sıkabilir. Hatta ekonomik olarak bize sıkıntı bile verebilir. Günlük hayatta yaşadığımız küçük ama kolay çözümlü bazı olaylar hayatımızı kolaylaştırabilir. İşte, hayatı kolaylaştıran püf noktaları ;


püf3

Elektrikleriniz kesilirse hemen bir mum yakarsınız. Fakat, 1 mum yeterince odayı aydınlatmaz. Bu nedenle elektrik kesildiğinde yaktığınız mumu bir aynanın önüne koyun. Aynadan yansıyan aydınlık sizi çok şaşırtacaktır.

Demliğiniz komple kireç kaplandıysa yarı su ve sirke karışımı yapın. Bunu demliğe koyun ve kaynatın. Tüm gece bekletin. Ertesi sabah demlikte kireç kalmayacaktır.

Camlarınız çok kirliyse, 1 litre sıcak su, 1 fincan sirke karışımı ile camları soldan sağ temizleyin. Camlar silindikten sonra yağmur yağdı ve yağmur lekeleri oluşuyorsa. Temizlik yapıldıktan sonra temiz suya bir miktar gliserin koyun ve camların üstünden geçin. Yağmur damlaları leke bırakmayacaktır.

püf4

Vazoda ki çiçeklerinizin uzun süre canlı kalması için, içme suyu ya da yağmur suyu koyun daha uzun süre canlı kalırlar. Çiçekler kireçli suda hemen bozulurlar.

Çamaşır makinesinin kireç tutmaması için deterjan gözüne yarım litre sirke koyun ve yüksek ısıda çalıştırın.

Balık pişirilen evler çok fazla balık kokar. Ocağı ve tezgahı hatta masayı limon suyu ile temizleyin. Ocakta 1 çubuk tarçın yakın. Koku kaybolacaktır.

Elleriniz soğan kokuyorsa, soğan doğradığınız bıçağı su altında elinize sürtün ve sabunla yıkayın. Kokudan eser kalmayacaktır.

püf noktası1

Ayakkabılarınız eskidi ve boya tutmuyorsa boyamadan önce çiğ patates ile ovun ve boyayı sürün. Ayakkabılarınız sıkıyorsa sirkeye batmış gazete kağıdı ile ayakkabıları doldurun sabah ayağınızı sıkmadığını göreceksiniz.

Tıkanmış lavaboları açmak için, tıkanmış deliğe sodalı kaynar su dökün. Lavabo hemen açılacaktır.

Domates doğrarken sıcak suda 1-2 dakika kadar bekletin kabuk hemen soyulacaktır.

Yemeğiniz çok tuzlu olduysa 1 orta boy patatesi oval doğrayın ve yemeğin üstüne yerleştirin. Tuzu çekecektir.
 

EsiLa

MFC Üyesi
Konum
Dünya
  • Üyelik Tarihi
    30 Eyl 2015
  • Mesajlar
    3,135
  • MFC Puanı
    510
Ayakkabılarınız sıkıyorsa sirkeye batmış gazete kağıdı ile ayakkabıları doldurun sabah ayağınızı sıkmadığını göreceksiniz.

Bütün ayakkabılarıma bu işlemi yapmam lazım.) sıkıntı onlardamı bende mi görelim.)
 
Üst Alt