-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
Ağda, tıraş bıçağı ve tüy dökücü kremlere kıyasla daha uzun süre temiz bir cilt sağladığından çoğu kadın tarafından tercih edilmektedir.
Ağda kökten kılları çekerek 4 haftaya varan bir temizlik sağlar. Ağda sonrasında tüyler sertleşmeden daha ince olarak çıkmaktadır.
Ağda yaparken ciltte kızarıklık oluşmasını önlemek ve acı çekmemek için eczanelerde satılan anestezi içeren pomatları kullanabilirsiniz.
Evde ağda nasıl hazırlanır?
- 1 su bardağı toz şeker,
- 2 yemek kaşığı su,
- 2 yemek kaşığı limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tüm malzemeleri kısık ateşte yaklaşık 8 dakika kadar karıştırarak pişirin. Şekerler kahverengileşince ağdayı ocaktan alıp biraz soğumasını bekleyin.
Ağdayı isteğe göre fazla miktarda hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman mikrodalga fırında ısıtıp kullanabilirsiniz.
Ağda nasıl uygulanır?
Ağdanın uygulanacağı bölge temiz ve kuru olmalıdır. Islak alana uygulanan ağda bütün olarak çekilmez ve daha çok acı verir.
Ağda ne çok sıcak ne de donuk olmalıdır. Ilık hale gelinceye kadar ağda ısıtılır ve donmadan cilde sürülür.
Ağdayı sürmeden önce elde yoğurularak yapışkan kıvama gelmesini sağlayın. Kılların çıkış yönüne doğru ağda sürülür ve ters yönde hızla çekilir.
Ağdayı cilde sürerken ve çekerken oyalanmamanız gerekir. Ağdanın ciltte fazla kalması, ağdayı çekerken daha çok acı hissedilmesine ve ağda sonrasında irritasyon, kızarıklık, batık, kabarma gibi sorunlara neden olabilir.
Ağda kökten kılları çekerek 4 haftaya varan bir temizlik sağlar. Ağda sonrasında tüyler sertleşmeden daha ince olarak çıkmaktadır.
Ağda yaparken ciltte kızarıklık oluşmasını önlemek ve acı çekmemek için eczanelerde satılan anestezi içeren pomatları kullanabilirsiniz.
Evde ağda nasıl hazırlanır?
- 1 su bardağı toz şeker,
- 2 yemek kaşığı su,
- 2 yemek kaşığı limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tüm malzemeleri kısık ateşte yaklaşık 8 dakika kadar karıştırarak pişirin. Şekerler kahverengileşince ağdayı ocaktan alıp biraz soğumasını bekleyin.
Ağdayı isteğe göre fazla miktarda hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman mikrodalga fırında ısıtıp kullanabilirsiniz.
Ağda nasıl uygulanır?
Ağdanın uygulanacağı bölge temiz ve kuru olmalıdır. Islak alana uygulanan ağda bütün olarak çekilmez ve daha çok acı verir.
Ağda ne çok sıcak ne de donuk olmalıdır. Ilık hale gelinceye kadar ağda ısıtılır ve donmadan cilde sürülür.
Ağdayı sürmeden önce elde yoğurularak yapışkan kıvama gelmesini sağlayın. Kılların çıkış yönüne doğru ağda sürülür ve ters yönde hızla çekilir.
Ağdayı cilde sürerken ve çekerken oyalanmamanız gerekir. Ağdanın ciltte fazla kalması, ağdayı çekerken daha çok acı hissedilmesine ve ağda sonrasında irritasyon, kızarıklık, batık, kabarma gibi sorunlara neden olabilir.