• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güncel Farklı Görüntü İşleme Teknoloji Konferansları Nelerdir.?

Farklı görüntü işleme konferansları genellikle belirli bir grup tarafından veya bu disiplinin belirli bir uygulamasına göre düzenlenir. Örneğin bazı seminerler ve atölyeler, insanlara ürünlerini kullanmalarını öğretmek için görüntü analizi ve işlemede kullanılan teknolojiyi üreten bir şirket tarafından düzenlenebilir. Ayrıca bilgisayar güvenliği veya analiz için yeni yöntemler gibi, endüstrinin belirli bir yönüne odaklanan farklı organizasyonlar tarafından sunulan görüntü işleme konferansları da vardır. Bazı seminerler ve etkinlikler, tıbbi görüntüleme gibi belirli bir görüntü işleme alanına odaklanmak için okullar veya meslek kuruluşları tarafından da düzenlenebilir.

Genellikle, görüntü işleme konferansları, görüntü analizi ve işlemeyi kariyerlerinin bir parçası olarak kullanan çeşitli bireylere yönelik profesyonel toplantılardır. Bu seminerlerin ve etkinliklerin çoğu, sektörde yer alan ve genellikle alanda kullanılan yeni donanım ve yazılımları geliştiren şirketler tarafından düzenlenir ve ev sahipliği yapar. Bu görüntü işleme konferansları, geliştiricilere ürünlerini kullanan müşterilere doğrudan erişim sağlayarak güçlü geri bildirimde bulunmalarını sağlar. Bu tür etkinlikler, mesleki eğitimi hedefli pazarlama ile birleştirerek, yaklaşmakta olan bir ürünün sahip olabileceği yeni özellikleri öğretmek ve göstermek için de kullanılabilir.

Bazı görüntü işleme konferansları, meslek kuruluşları tarafından üyelerine farklı bireylerin buluşması ve iletişim kurmasının bir yolu olarak sağlanır. Bu etkinliklerin yalnızca belirli bir alanda çalışan insanlar için olması gerekmez, bunun yerine, çok çeşitli endüstrilerde görüntü işleme veya analiz kullanan çeşitli profesyonellere yöneliktir. Geliştiricilerin ev sahipliği yaptığı görüntü işleme konferanslarına benzer şekilde, bu etkinlikler insanların çeşitli kavramlar hakkında bilgi edinmesine yardımcı olan eğitim atölyeleri ve yeni ürünler gösterileri içerebilir. Bu kuruluşlar tarafından sunulan seminer ve konferanslar, analiz edilen görüntülerin gizliliğini korumak için bilgisayar güvenliğindeki gelişmeler gibi genel olarak sektörün belirli bir yönünü de hedefleyebilir.

Belirli bir sektöre hitap etmek için okullar veya daha spesifik profesyonel gruplar tarafından düzenlenen bazı görüntü işleme konferansları da vardır. Örneğin bir matematik fakültesi, görüntü işleme yazılımı ve tekniklerinin geliştirilmesinde matematik ve farklı algoritmalar kullanan insanlar için bir konferans düzenleyebilir. Görüntü işleme konferansları, tıp alanında görüntü analizi yöntemlerini kullanan kişiler için bir tıp fakültesi veya kuruluşu tarafından da barındırılabilir. Bu tür seminerler ve atölyeler, bireylere kendi alanlarındaki diğer profesyonellerle tanışma şansı verir ve yeni teknolojiyi görmenin yanı sıra bir endüstri içinde ağlar geliştirmeye yönelik etkinlikleri de içerir.

 Görüntü İşleme Teknolojisi Nedir?


Görüntü İşleme (Image Processing), bilgisayar algoritmaları ve görsel teknikler kullanılarak görüntüyü dijital hale dönüştürme, görüntüyü amaca uygun hale getirme yöntemidir.

Elektronik ortamdaki görüntü, bilgisayar algoritmaları sayesinde bir fonksiyona dönüştürülür. Bu fonksiyon, görüntünün iki boyutlu olarak algılanmasını sağlar. Görüntü üzerindeki bütün noktalar, renkler fonksiyonun parçaları olarak tanımlanır ve bu fonksiyonlar üzerinde işlemler yapılır.

Görüntü Nedir?

gi2_optimized_optimized_optimized-300x172.png

Her görüntü, iki boyutlu piksel dizisidir. 1280 X 720, 1920 X 1080 gibi sayılar, görüntünün çözünürlüğünü gösterir. Bu sayılar, görüntü üzerindeki yatay ve dikey uzunluklarda bulunan piksel sayısını ifade etmektedir. Bu piksellerin her biri üç ana renk olan kırmızı, yeşil, mavi renklerinin yoğunluklarının ayarlanmasıyla elde edilen farklı renklerden oluşurlar.

Dijital Görüntü Nedir?

gi_optimized_optimized_optimized_optimized-221x300.png
Dijital Görüntü

Dijital görüntü oluşturan şey piksellerdir. Her piksel 0 ile 255 arasında 256 farklı değer alabilir. Görüntünün rengi gri ise bu görüntü bir matris şeklinde matematiksel olarak ifade edilebilir. Matrisin içerisindeki, her bir pikselin 0-255 arası bir gri değeri vardır. Siyah renk için 255, beyaz renk olarak 0 diye düşürseniz, arada kalan sayıların hepsi ne siyah ne de beyazdır. Gri renginin tonlarından birisidir. Baktığımız görüntülerdeki pikseller çok çok küçük ve çok fazla olduğundan dolayı bizler, pikselleri değil piksellerin oluşturduğu bir bütüne bakıyoruz. Görüntünün çözünürlüğü, görüntünün matrisindeki sütünxsatır sayısıdır. Örneğin 1280 x 720 çözünürlüklü bir görüntüdeki piksel sayısı 921.600 dür. Bu çözünürlükte bir görüntüyü bilgisayar, tv ya da telefon ekranında görüntülerseniz pikselleri tek tek göremezseniz ve bu nedenle görüntünüz net görünecektir. Fakat çok büyük inçli bir ekranda bu çözünürlükteki bir görüntüyü görüntüleyecek olursanız piksel piksel görünecektir.

Görüntü İşlemenin Amaçları

  • Görselleştirme, bir kısmı görünen nesneleri görünür hale getirme

  • Görüntü keskinleştirme ve restorasyon, lekeleri ortadan kaldırma, gürültü giderme

  • Görüntüde yüksek çözünürlük yakalama

  • Desen, şekil tanıma, bir görüntüdeki nesneleri tanıma

  • Nesne ayırt etme, bir görüntüdeki nesneleri ayırt etme

Görüntü İşlemenin Kullanım Alanları

Tıp

akciger_optimized_optimized_optimized.png
Akciğer’de Tümör Tespiti

Savunma Sanayi

sualti_optimized_optimized_optimized-300x224.png
İnsansız Sualtı Sistemleri

Güvenlik

yuztanima_optimized_optimized_optimized_optimized-300x170.png
Yüz Tanıma Sistemleri

Trafik

gi3_optimized_optimized_optimized_optimized-300x141.png
Araç Plaka Tespiti

Kullanılan Platformlar

  • Matlab:

Görüntü işleme yazılımı değildir fakat görüntü işleme fonksiyonlarına sahiptir. Görüntü işleme dışında bir çok mühendislik uygulamalarında kullanılır.

  • OpenCv:

En çok kullanılan platformdur. İçerisindeki hazır fonksiyonlar sayesinde hızlı bir şekilde proje gerçekleştirilebilir. Python, C++, C#, Java, Matlab gibi programlama dilleri içerisinde kullanılabilmektedir. Açık kaynak kodludur. Tamamen ücretsizdir.

  • Halcon:

Makine öğrenmesi odaklı ücretli bir yazılımdır

  • Fiji:

Java dili için geliştirilmiştir. Açık kaynak kodlu bir görüntü işleme kütüphanesidir.




Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Günleri :


Yapay Zeka, insanlık tarihi boyunca merak edilen, araştırılan, geliştirilmeye çalışılan konulardan biri olmuştur ve olacaktır.
Bir canlının zekasını, özellikle en gelişmiş zeka olan insan zekasını taklit etmeye çalışarak, canlıların yaşamında kolaylıklar sağlaması için üzerinde çalışılan bilimdir Yapay Zeka bilimi. Bir çok filme, kitaba konu olmuştur bu bilim. Şu ana kadar yapılan çalışmalar bizlere bu işin çok zor olduğunu göstermektedir. Bu zorluklara rağmen gerçekten insanoğlu güçlü bir Yapay Zeka elde edebilecek mi? Bunu başarmak için nasıl bir yol izlemeli? Bu konuda yapılan çalışmalar nelerdir?

Görüntü İşleme özellikle savunma sanayinde çok önemli olan konulardan bir tanesidir. İnsansız hava araçlarında kilit rol oynamaktadır. Savunma sanayinin yanı sıra "İnsan Sayma, Plaka Tanıma, İnsan Tanıma, İnsanın Yüzünden Cinsiyet ve Yaş Aralığı Tahmini" gibi projeler ile de insan yaşamına girmiştir. Görüntü İşleme her geçen gün ilerlemekte ve kendini farklı projelerin içinde göstermektedir.


 
Son düzenleme:
Üst