Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fesleğenli Makarna Tarifi

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,172
  • MFC Puanı
    62,286
Fesleğenli Makarna Tarifi
1Gjmjp.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 paket burgu makarna
(500 gr) 2,5 litre
sıcak su (makarnayı pişirmek için)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bağ taze fesleğen
50 gram toz parmesan peyniri
2 diş sarımsak

m160112_fceb4.jpg

Makarnayı derin bir tencerede tuzlu ve kaynamış suyun içerisine atıp 10-12 dakika pişirin.Makarna dişe gelir kıvamda ve içi pişmiş ise olmuş demektir.Ocaktan alın ve süzmeye bırakın. Süzerken makarnanın suyunu başka bir tencerenin içerisine süzün. Son aşamada bu su işimize yarayacak.Önceden ısıtılmış tava veya tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritin.Sarımsakları ekleyip soteleyin.1 kepçe makarnanın suyundan ekledikten sonra süzdürdüğünüz makarnayı ekleyin.1 kepçe makarna suyu daha ekledikten sonra parmesan peynirini ekleyip karıştırın.Sona aşamada doğranmış veya yaprak halindeki fesleğenleri makarnanın içerisine ekleyip ocaktan alın ve servis edin.

m160112_d2c69.gif
 
Üst Alt