• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fırında Patlıcan Oturtma Tarifi

Herkül

Canım Dedem
Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Mesajlar
32,173
MFC Puanı
62,336
Yaş
62
Konum
BERGAMA
Fırında Patlıcan Oturtma Tarifi
o6n462.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 kilo patlıcan.
Patlıcanları Kızartmak İçin
Sıvı yağı.
Kıymalı Harcı İçin
200 gr dana kıyma,
2 adet orta boy kuru soğan,
3-4 diş sarımsak,
1 adet büyük boy domates,
2-3 adet yeşil sivri biber,
1 çay kaşığı dolusu karabiber,
1 çay kaşığı dolusu tuz,
1 tutam maydanoz.
Üzeri İçin
2-3 adet kabukları soyulup küp doğranmış domates,
1 adet küçük boy kuru soğan,
4-5 diş sarımsak,
2-3 adet doğranmış yeşil sivri biber,
1 tatlı kaşığı sıvı yağı,
1 tutam maydanoz.
Sosu İçin
1 su bardağı sıcak su,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı dolusu tuz

m160112_fceb4.jpg

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım.Yaklaşık parmak genişliğinde derin bir kabın içine doğrayalım.Üzerine 1 yemek kaşığı tuzu ve patlıcanların üzerine çıkana kadar suyu ilave edelim.Bu şekilde yaklaşık 30 dakika bekletelim.Kıymalı harcı için; tavaya kıymayı ve tuzu koyalım.Kıymayı karıştırarak suyunu çekene kadar kavuralım. Kıymanın bir miktar kendi yağı olduğu için ayrıca yağ eklemiyoruz.Üzerine küp doğranmış kuru soğanı ve diş sarımsakları ilave edip kısık ateşte soğanlar şeffaf renk alana kadar kavurmaya devam edelim.Sonra doğranmış yeşil biberleri ilave edip diri kalacak şekilde 1 dakika daha kavuralım.Daha sonra üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alalım.Son olarak karabiberi ve ince doğranmış maydanozu ilave edip karıştıralım.Üzeri için; tavada 1 tatlı kaşığı sıvı yağı ile diş sarımsakları ve küp doğranmış kuru soğanı hafif soteleyelim.Üzerine doğranmış yeşil sivri biberleri ilave edip kaşıkla bir iki kez karıştırıp ocaktan alalım.En son kabukları soyulup küp doğranmış iki adet domatesi ve ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip karıştıralım.Patlıcanların tuzlu suyunu süzüp yıkayalım. Havlu kağıt arasında suyunu alalım.Tavaya sıvı yağı ilave edip kızdıralım.Patlıcanların her iki yüzünü bol yağda yüksek ısıda kızartalım.Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için havlu kağıt serili tepsiye alalım.Fırın kabının içine patlıcan dilimlerini bir sıra dizelim.Üzerlerine kıymalı harçtan yerleştirelim.Kıymalı harcın üzerine ikinci sıra patlıcan dilimlerini dizelim.Patlıcanların üzerine domatesli biberli harcı paylaştıralım.Sosu için; 1 su bardağı sıcak suyun içinde salçaları eritelim.Üzerine tuzu ve şekeri ilave edip karıştıralım.Sosu yemeğin üzerine gezdirerek dökelim.Önceden ısıtılmış 200° fırında 30-35 dakika pişirelim.Fırından çıkan Patlıcan Oturtmamızı 10-15 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın.

m160112_d2c69.gif
 
Geri
Üst