• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Gerçekler Hayallerle Başlar

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Gerçekler Hayallerle Başlar

Hayatınızda nelerin şuan olduğu gibi olmamasını isterdiniz? Ya da neleri yapmamış(yapamamış) olmanın sıkıntısını yaşıyorsunuz içinizde? Hayatta istediklerinizi yapmak için elinizden geleni yapıyor musunuz? Yoksa çok düşünmedenhayal etmeden idareten mi yaşıyorsunuz?



“Hayal et- hisset-azmet-sonuçlandır”


“Gençlik dönemlerimde elime mikrofon olarak tarak alırdım ve evde sanki bir konser alanındaymışım gibi düşünerek şarkılar söylerdim. O zamanlarda bunu hayal etmek benim için çok önemliydi” demişti İzel bir röportajında. Farkında mısınız ne kadar çok hayal ürünüyle yaşıyoruz? Yanımızdan ayırmadığımız cep telefonlarımız iş hayatımızda en çok gereksinim duyduğumuz dizüstü bilgisayarlarımız beğendiğimiz filmler bindiğimiz arabalar… Tüm bunlar bir zamanlar birilerinin hayalleriydi aslında. Bizlerin bu “gerçeklerle” tanışmamız birilerinin “hayalleri” sayesinde oldu.

Öğretmen mühendis bekçi eczane kalfası şarkıcı manken… Hangi mesleği yapıyor olursanız olun eğer yaptığınız işe dair hayalleriniz yoksa siz sadece “işler yürüsün” diye ordasınız demektir ve size hayallerinizi gerçeğe dönüştürecek bir işinizin olması için ikinci bir hayat verilmeyecek.

Hayallerinde bir çocuk yuvası işletmeye çocukların nasıl eğlendirilmesi gerektiğine aynı zamanda küçük yaşlarda iyi eğitim almalarının ne kadar önemli olduğuna yer veren ve konu çocuklarla vakit geçirmek olunca içinden adeta bir şeyler kopan bir makine mühendisi düşünün. İyi eğitimli ve işleri takip eden ancak makine mühendisliğine dair hayaller kurmayan bu kişi “yeterli” bir mühendis olabilir. Ancak “mükemmel” bir çocuk yuvası işletmecisi olacağı kesindir.

Sizin gerçekleşmek üzere kurduğunu hayalleriniz ne peki? Yoksa hayal ederken içinize bir şeylerin sığmadığını fark ettiğiniz hayallerinizi gerçekleşmemeye mi mahkûm ediyorsunuz? Yaptığınız işin daha iyi nasıl yapılacağına dair hayalleriniz var mı? Siz sadece orda işler yürüsün diye mi bulunuyorsunuz?



“Şampiyon olmadan önce aklımda hep alkışlar vardı. Kendimi şampiyon gibi hissederdim ve ringe hep şampiyon olarak çıkardım.” Muhammed Ali’nin bu sözü aslında ne kadar güzel vurguluyor hayallerimizi içimizde yaşatmamızın ve onları “hissetmemizin” önemini. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek istiyorsanız ilk olarak kendiniz bunu sindirmeli ve onları kendi içinizde yaşatmalısınız. Hayallerinizin sadece hayal olarak kalmasını istemiyorsanız onları içinizde hissetmeli ve onlara ulaşma enerjisini içinizde yaşatmalısınız. Bugün bulunduğunuz konum her ne olursa olsun eğer hayalleriniz varsa ve onları damarlarınızda hissedebiliyorsanız içinizde onlara ulaşma azmini koruyabiliyorsanız bir gün mutlaka onları gerçeğe dönüştürebilirsiniz demektir.


Tolstoy’un dediği gibi “İnsanları bugün bulundukları konuma göre değil göz diktikleri mevkiye göre değerlendirmek gerekir.”

Hissetmediğiniz duygularınızla bağlanmadığınız bir inanç sistemi olabilir mi? Peki ya inanmadığınız bir işi başarabilir misiniz?



Tutkuyla bağlandığınız bir hayaliniz var ve artık yapmanız gereken şey “azmetmek”. Çıktığınız başarı yolculuğunda önünüze çıkan engellerle yılmadan mücadele etmek ve içinizde yaşattığınız o sonuca ulaşabilmek. Kimse size bu yolun kolay ve eğlenceli olacağını vaat edemeyecektir. Zorlu olacaktır yorulacaksınızdır ama engel ve mücadele olmasaydı neyi başarmış olurdunuz ki zaten? Hayat çoğu zaman elinizden geleni yapmanızı bekler aksi halde elde etmek istediğinize ulaşmanıza izin vermez. “Azim” başarı yolculuğunuzda dış etkenlerden korumanız gereken en önemli unsurdur.



Azmederek hayallerinize emin adımlarla ilerliyorsunuz. İşte tam bu noktada “sonuçlandırma” mekanizmanızın devreye girmesi gerek. Yaptığınız işi iyi yapıyor dahi olsanız “sonuç almayı” göz ardı etmeniz sizde atalet oluşturacaktır ve uzun vadede yaptıklarınızın da manasını yitirmesine neden olacaktır. İşi neticelendirme güdüsünü içinizde daima canlı tutmak hem azminizi körükleyecektir hem de attığınız her adımda yolunuzu uzatmadan sizin hedefinize ulaşmanızı sağlayacaktır.



Kurduğunuz hayalleri adeta içinizi yakarcasına hissederek yaşadınız ve azminizle yılmadan zorlu bir yolu hiçbir zaman sonuçlandırma mantığından uzaklaşmadan yürüdünüz. Hayallerinizin gerçekleşmiş haline hoş geldiniz…

Hayal et - Hisset – Azmet – Sonuçlandır!


 
Üst