-
-
-
- MFC Puanı
- 16,350
Sorunun Tanımlanması :
"Debian 11 kurulumu yaptım. İşlemcim ve grafik kartım AMD. Ekran çözünürlüğü 1024x768 ayarında kaldı ve başka bir çözünürlük seçeneği yoktu. "
Çözüm Aşamaları :
1.Kaynak Dosya source.list dosyasının yedeklenmesi
sudo cp /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list.backup
2.Dosyanın bir metin editöründe açılması
sudo nano /etc/apt/sources.list
3.nano editöründe açılmış dosya'daki her bir satır'a "contrib" ve "non-free" eklenip, klavye'den CTRL+X ile kayıt edilmesi
Neden böyle yapıyoruz...?
Cevap :
contrib ve non-free parametrelerini eklemediğimiz taktirde firmware-amd-graphics paketini yükleyemiyoruz Çünkü normal depolarda ne yazık ki bulunmuyor.
4.Sistemin komple güncelleştirilmesi :
sudo -s /bin/sh -c "sudo -s apt-get -u update ; sudo -s apt-get -u upgrade -y ;apt-get dselect-upgrade -y ; apt-get dist-upgrade -y ; apt-get -u install -ff -y ; apt-get -u check -y ; sudo apt-get install --fix-broken -y "
5."firmware-amd-graphics" .deb paketinin sistem'e terminal'den yüklenmesi
sudo -s apt-get -u install -ff firmware-amd-graphics
SONUÇ:
Kurduğum bu paket sonucunda asıl çözünürlüğümü almaya başladım.
Kaynak : Ubuntu Türkiye
"Debian 11 kurulumu yaptım. İşlemcim ve grafik kartım AMD. Ekran çözünürlüğü 1024x768 ayarında kaldı ve başka bir çözünürlük seçeneği yoktu. "
Çözüm Aşamaları :
1.Kaynak Dosya source.list dosyasının yedeklenmesi
sudo cp /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list.backup
2.Dosyanın bir metin editöründe açılması
sudo nano /etc/apt/sources.list
3.nano editöründe açılmış dosya'daki her bir satır'a "contrib" ve "non-free" eklenip, klavye'den CTRL+X ile kayıt edilmesi
Neden böyle yapıyoruz...?
Cevap :
contrib ve non-free parametrelerini eklemediğimiz taktirde firmware-amd-graphics paketini yükleyemiyoruz Çünkü normal depolarda ne yazık ki bulunmuyor.

4.Sistemin komple güncelleştirilmesi :
sudo -s /bin/sh -c "sudo -s apt-get -u update ; sudo -s apt-get -u upgrade -y ;apt-get dselect-upgrade -y ; apt-get dist-upgrade -y ; apt-get -u install -ff -y ; apt-get -u check -y ; sudo apt-get install --fix-broken -y "
5."firmware-amd-graphics" .deb paketinin sistem'e terminal'den yüklenmesi
sudo -s apt-get -u install -ff firmware-amd-graphics
SONUÇ:
Kurduğum bu paket sonucunda asıl çözünürlüğümü almaya başladım.
Kaynak : Ubuntu Türkiye