Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

GNU-Linux Mint İşletim Sisteminde "Cep İnternetini" Genelleştirme (ağ yapılandırması)

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,420
Merhabalar

Linux Mint 'i temiz kurulum'la kurduktan sonra, linux taskbar'da (görev çubunun) sol'daki bildirim alanında "nm-applet(linux ağ simgesine)'ne fare ile tıklanır.Açılan , açılır liste'den az önce usb ile sistem'e bağladığınız cep telefonunun adına tıklanır ve karşınıza bu ekran gelir.

R0.png

Standart GNU Linux Çekirdği 4.00 ve sonra ki sürümlerde tüm cep telefonu sürücüleri tanımlı yüklü gelmektedir.Sonra bölge ve ülke seçilir (sol bölme) , seçimden sonra, Next ile bir sonra ki ayar'a geçilir.

R1.png

Kullandığınız cep telefonu modelinden bağımsız olarak kullandığınız GSM Operatörü (ISS Sağlayıcı) liste'den seçilir.Sonra Next butonuna basılır.

R2.png

Bu bölümü varsayılan seçili bırakılarak Next butonuna tıklanır.Ayrıca burada görüntülen ad, ağ bağlantısında bağlanancak isim 'dir.

R4.png

Son Bölümd'de yukarıdaki ilk dört ayarın doğrulanması bölümü olup, ayarlamalar doğruysa "Apply (Uygula)" butonu ile "GNU-Linux Mint Ağ Yapılandırması" işlemi nihayete erdirilmiş olur.

R6.png

SONUÇ:

R7.png

Cep telefonu, Linux Mint tarafından "SANAL MODEM" olarak algılanmakta (GSM (ttyoACM0 girişi, Windows'lardaki COM girişinin karşılığı'dır) sanal modemler linux işletim sistemlerinde sürücü olarak "ppp0" olarak adlandırlır.

Bu aşamadan sonra, işletim sistemi yaklaşık 600 MB -1 GB arasından güncelleştirme alımına hazırdır.

Üst Alt