• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Haklı Olduğunuz Bir Konuda Kendinizi Nasıl Savunursunuz?

İlda

MFC Üyesi
MFC Puanı
114
Haklı Olduğunuz Bir Konuda Kendinizi Nasıl Savunursunuz?

çok sıkıntılı bir konu; Anlatırım, anlamıyorsa sessiz kalırım. Diğer türlü kırıcı oluyorum.. oysa ki haklıyım ama işte insan haksızlığa gelemiyor :x

Konuşurum, yüzleşirim, anlamasını için uğraşırım ama anlamıyorsa daha da uğraşmam :)

Haklıysam sakince mantıklı cümleler kurarak ve karşımdakine onaylayarak adım adım giderim. Sonuca vardığımızda haklı olduğumu basamak basamak onaylatmış olurum.

Ama gel gör ki böyle durumlarla da karşılaşılabiliyor

+Bu böyle böyle dimi?
-Evet
+Bu da şöyle şöyle
-Evet
+Bunu yapınca böyle böyle olur
-Evet
+Eeee abi o zaman benim dediğine geliyoruz
-Hayır ya o öyle değildiöaueödksi
+he he :x15: :sia:

Anlamıyorsa karşımdaki kestirip atarım kırıcı olabilirim biraz :)
Artık kendimi izah etmemeyi tercih ediyorum. İsteyen istediği gibi düşünsün. Haklıysam ben biliyorsam ve zararlı değilsem bu konuda sallarım gerisini

Haklıysam tecrübe ve bilgime güvendiğimden onları kullanarak haklı olduğumu kanıtlardım ama şu da bir gerçektir ki; karşı tarafı da dinlerdim.

Öncelikle onu dinlerim, konuya nereden ve nasıl girdiğini tahlil ederim. Şayet değerlendirmeleri isabetsiz ve hatalı ise onu sebep-sonuçlarla niçin haklı olduğuma ikna etmeye çalışırım. Buna karşın karşımdaki insan hala kendi bildiğinin doğru olduğunu iddia ediyor ise susar ve çenemi kapatırım. Çünkü ötesine geçmeniz sadece kendinizi biraz daha yıpratmanıza neden olacak. oysa benim ATP'lerim akıl sağlığım açısından değerlidir...

Konuşarak

Geri