arkadaşlar 66 kiloyla başladım şuan 71 kiloyum fazla ayrıntı vermeyeceğim.Gainer kullandım spor yaptım sürekli yemek yedim 1 ayda 5 kilo aldım.Belim 73 cm'ydi şuan 84.Boyum 1.83 olduğundan dolayı daha fazla kilo almam lazım hedefim 80 olmak.Bu şekilde devam edersem vücudum çok fazla yağlanır mı ?
Bu arada 2 ay içinde 80 kg olmayı hedefliyorum.
Öncellikle Merhaba Ve HoşGeldin Foruma....
Gelecek olursak sorduğun soruya....
Cevap:
BOY KİLO ENDEKSİ NEDİR?
Boy Kilo Endeksi veya diğer adıyla Vücut Kitle Endeksi, vücudunuzdaki tahmini yağ oranını gösteren bir değerdir.
BOY KİLO ENDEKSİ NASIL HESAPLANIR?
Boy Kilo Endeksi hesaplamasında boy-kilo oranı kullanılır. Dolayısıyla Boy Kilo Endeksi değeri, boyunuza göre ideal kilonuzun kaç olması gerektiğini gösterir. Vücut ağırlığınız, boyunuzun karesine bölünerek boy kilo cetveli üzerinde ideal kilonuz hesaplanır.

Hesaplamaya Göre Bazı Kalıp Sonuçlar
1.50 boy kaç kilo olmalı?
150 cm boy uzunluğuna sahip erkeklerde ideal kilo 48 kg iken kadınlarda bu değer 43 kilogramdır.
1.58 boy kilo kaç olmalı?
158 cm boy uzunluğuna sahip erkeklerde ideal kilo 55 kg iken kadınlarda bu değer 51 kilogramdır.
1.60 boy kilo kaç olmalı?
160 cm boy uzunluğuna sahip erkeklerde ideal kilo 57 kg iken kadınlarda bu değer 52 kilogramdır.
1.62 boy kilo kaç olmalı?
162 cm boy uzunluğuna sahip erkeklerde ideal kilo 59 kg iken kadınlarda bu değer 54 kilogramdır.
1.65 boy kilo kaç olmalı?
165 cm boy uzunluğuna sahip erkeklerde ideal kilo 61 kg iken kadınlarda bu değer 57 kilogramdır.
1.70 boy kilo kaç olmalı?
170 cm boy uzunluğuna sahip erkeklerde ideal kilo 66 kg iken kadınlarda bu değer 61 kilogramdır.
Online Hesaplama Aracı :
Kod:
https://ideal-kilo.hesaplama.net/