Malzemeler
1/2 demet madımak
1/2 demet pazı
1/2 demet ısırgan otu
1 demet maydanoz
2 dal taze soğan
1/2 kg. ıspanak
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Horta Tarifi
Bütün otlar ve ıspanak iyice yıkanıp ince ince doğranır. Kuru soğan yemeklik, taze soğan ince ince doğranır. Bir kabın içinde bütün yeşillikler, salça, soğanlar ve tuz iyice yoğurulur. Sebzeler pörsüyünce tencereye alınıp çok kısık ateşte pişirilir. Arzu edilirse yoğurtla servis yapılır.
tmp426E-140.jpg
Not: Horta: Rumca ot türlüsü demektir.
1/2 demet madımak
1/2 demet pazı
1/2 demet ısırgan otu
1 demet maydanoz
2 dal taze soğan
1/2 kg. ıspanak
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Horta Tarifi
Bütün otlar ve ıspanak iyice yıkanıp ince ince doğranır. Kuru soğan yemeklik, taze soğan ince ince doğranır. Bir kabın içinde bütün yeşillikler, salça, soğanlar ve tuz iyice yoğurulur. Sebzeler pörsüyünce tencereye alınıp çok kısık ateşte pişirilir. Arzu edilirse yoğurtla servis yapılır.
tmp426E-140.jpg
Not: Horta: Rumca ot türlüsü demektir.