Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

[İbretlik]Fidye Yazılımı Yüzünden Kapıda Kaldılar

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
Konum
BERTUNA
  • Üyelik Tarihi
    2 Haz 2020
  • Mesajlar
    5,363
  • MFC Puanı
    16,490
Bilgisayarınızdaki dosyaları önce şifreleyip sonra da açmak için fidye isteyen zararlı yazılımlar can yakmaya devam ediyor. Bugüne kadar hastaneleri işleyemez hale getirdiklerini, toplu taşımayı durdurduklarını,kamu kurumlarına sızdıklarını görmüştük.Otel misafirlerini kapıda bırakması ise bir ilk.

Olay Avusturya Alpleri’ndeki bir otelin başına gelmiş.

Otelin elektronik kilit sistemine bulaşan fidye yazılımı sistemi işlemez hale getirince kapılar çalışmaz olmuş ve yönetim büyük sıkıntı yaşamış.Gerçi yapılan açıklamada kimsenin bu nedenle odasında kilitli kalmadığı söyleniyor, ama yine de otelin ilk işi elektronik kapıları terk edip klasik anahtar ve kilit yöntemine dönmek olmuş. Böyle giderse merkezi elektronik altyapılarla denetlenen tüm sistemler bu yazılımların tadına bakacak gibi.

Konuya dair haberi
Kod:
bit.ly/ransomlock
adresinde okuyabilirsiniz.
 
Üst Alt