• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İç Baklalı Yaprak Sarma

Jade

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Mesajlar
7,562
MFC Puanı
201
Malzemeler

• 1 komposto kösesi iç bakla

• 1 kase pirinç

• 3 adet soğan

• 1 kahve fincanı yağ

• 3 dal taze nane

• 1/2 demet dereotu

• 250 gr. asma yaprağı

• 1 kesme şeker

• 1 adet limon suyu







İç Baklalı Yaprak Sarma Tarifi

1 Baklayı haşlayın. Kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı yağda kavurup, yıkanmış pirinci ve baklayı da ekleyin.

2 Birkaç kez Çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.

3 Bir tencerede bir miktar suyu kaynatın. Asma yapraklarını kaynamış suya daldırıp çıkarın.

4 Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin. Limon suyunu üzerinde gezdirin. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin.
 
Geri
Üst