Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İçli Köfte

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    22 Eki 2015
  • Mesajlar
    14,601
  • MFC Puanı
    29,918
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru İçin:

3 su bardağı köftelik bulgur(yani ince bulgur),
1-2 adet yumurta(kıvamına göre 2. yumurta gerekebilir),
1 su bardağı un(tepeleme değil),
Yarım yemek kaşığı biber salçası,
Yarım yemek kaşığı domates salçası,
Tuz,
Kırmızı pul biber,
Karabiber.
İçi İçin:

Yarım kg kıyma,
50 gr tereyağı,
Yarım çay bardağı sıvı yağı,
2 adet iri soğan,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 su bardağı ceviz( iri taneli dövülmüş),
Tuz,
Kırmızı pul biber,
Karabiber,
Kimyon,
1 tutam maydanoz.

İçi için; soğanları ince ince doğrayalım.
Maydanozu ince ince kıyalım.
Kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım.
Üzerine tereyağını, sıvı yağı ilave edelim ve kavuralım.
Sonra soğanları ilave edelim ve kavuralım.
Daha sonra salçaları, cevizi, tuzu ve baharatları ilave edelim ve kavuralım.
Son olarak maydanozu ilave edip, karıştıralım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.(iç malzeme iyice donsun ki sonradan yağları akmasın)

Hamuru için; bir kaba bulguru koyalım ve üzerine sıcak su gezdirip, şişene kadar bekleyelim.
Sonra yumurtaları, unuu, salçayı, tuzu, ilave edelim ve iyice yoğuralım.
Yoğururken ara ara üzerine ılık su gezdirelim ve elimizi ıslayalım.
Hamurun kıvamı macun gibi olana kadar yoğurmaya devam edelim.(hatta kayın validem akşamdan hamurunu yapar ve sabaha kadar bulgur şişeceği kadar şişer ve daha kıvamlı olur)

Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım.
Yuvarlak olacak şekilde işaret ve orta parmağımızla açıp, inceltelim.
Daha sonra kıymalı harçtan bir kaşık koyalım.
Ortaları yuvarlak uç kısımları sivri olacak şekilde ve fazlalıklarını çıkartarak şekil verelim.(bu işlemi yaparken elimizi soğuk suyla ıslatalım ki elimize yapışmasın)

Hazırladığımız köfteleri tepsiye dizip, üzerini nemli bir bezle örtelim.(köftelerin kuruyup çatlamaması için)
Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım veya tuzlu suda haşlayıp, servis yapalım.
İçli Köftelerimizi sıcak sıcak servis yapalım.

NOT : İsteyenler köftelere şekil verip hiçbir işlem yapmadan buzdolabı poşetine koyup, buzlukta saklayabilirler.

G5yNl7.jpg
 

Almora

MFC Üyesi
Konum
Mersin
  • Üyelik Tarihi
    2 Ağu 2014
  • Mesajlar
    2,877
  • MFC Puanı
    343
Bir defasında eşime yardım ettim içli köfte yaparken, çok yorucu... En sevdiğim yemeklerden biridir.
 

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    22 Eki 2015
  • Mesajlar
    14,601
  • MFC Puanı
    29,918
Yapması zahmetli ama Almora en lezzetli yemeklerden :)
 

Insider06

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    10 Ağu 2016
  • Mesajlar
    2
  • MFC Puanı
    0
ay çok severim içli köfteyi her gün olsa yerim o derece ya :) ben de geçenlerde yaptım ama actifry diye tefalin bi ürününü aldım onda çok güzel oluyor dediler bizim günde öyle aldım yaptım da valla hanımlar tavsiye ederim çok güzel oldu böyle dışında hiç sertlik olmadı yumuşacıktı içi de pişmişti :)
 

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Çok severim.
yapan olsada yesem.
 
Üst Alt