• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

#include Nedir ?

Üyelik Tarihi
12 Ara 2012
Konular
38
Mesajlar
102
MFC Puanı
30
Her C++ programının başında görürsünüz bu kodu. Peki nedir bu #include ? #include komutu, (Türkçesi içeriye almak), bir takım kod tanımlarının olduğu dosyaları, programınıza dahil eder. Ne demek bu? Mesela örneğimizdeki “cout” komutu, “iostream” dosyası içerisindedir. Yani biz “cout” komutunu kullanabilmek için önce onun tanımlamasının yani ne iş yapacağının anlatıldığı dosyayı programımıza dahil ediyoruz. Biz bu eklediğimiz dosyalara “kütüphane” diyeceğiz.

Bazı önemli kütüphaneler ve işlemleri:


iostream : In Out Stream (Giriş, çıkış akışı) Uygulamamızın klavyeden, dosyadan vs. girdi; ekrana ya da bir dosyaya çıktı vermesini sağlar. Yalnızca C++ da kullanılabilir.
stdio.h : Standart In Out (Standart Giriş Çıkış) iostream 'ın C versiyonudur. C++ tarafından da desteklenir, ancak tavsiye edilmez.
cmath / math.h : Matematiksel işlemleri barındırır.(Karekök, üs, logaritma vs.) clocale / locale.h : Dil dosyalarını barındırır. Eğer eklenmezse türkçe karakterler görünmez/bozuk görünür.
stdlib.h : Standart Library (Standart Kütüphane) İçerisinde giriş/çıkış hariç bir çok gerekli işlem barındırır. C++ için olanı ise cstdlib dir. ancak stdlib de C++ da kullanılabilir. Her programa eklenmesi tavsiye edilir.
windows.h : Windows a ait işlemleri barındırır. DirectX uygulamalarımızın hepsinde ekleyeceğiz. C ve C++ da kullanılabilir.
 
Üst