- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1litresüt
- 9yemek kaşığıirmik
- 10yemek kaşığıtoz şeker
- 1paketvanilin
- 1yemek kaşığıtereyağı
- 1çay kaşığıtarçın(servisi için)
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Tatlıyı, kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmeye özen gösterin. İrmik tatlısını boşaltacağınız kabı önceden biraz ıslatırsanız, tatlınız kaba yapışmayacak ve kolayca servis edilecektir.Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 litre soğuk sütü bir tencereye boşaltın. 10 yemek kaşığı şeker ve 9 yemek kaşığı irmiği ilave edin.
- Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Su ile ıslattığınız bir kalıbın içine tatlıyı boşaltıp soğumaya bırakın. İrmik tatlısı soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat bekletin.
- Tatlı iyice soğuduktan sonra kalıbın içerisinden çıkarın ve üzerine tarçın, Hindistan cevizi serperek ya da sevdiğiniz meyvelerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifinin Servis Önerisi
Hazırladığınız sütlü irmik tatlısını kup bardaklarının yarısına gelecek kadar doldurun. Üzerlerine bisküvi kırıntıları ekledikten sonra kalan tatlı karışımıyla kaplayın. Çikolata sosu ilavesiyle servis edin. Tatlıyı geniş bir servis kabında soğutup dilimledikten sonra da servis edebilirsiniz.Evde Kolay İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Evde kolay irmik tatlısı yapmak için sütlü irmik tatlısı tarifini deneyebilirsiniz. Yapımı oldukça pratik sütlü irmik tatlısının yapılış aşamaları tarifte bulabilirsiniz. Tatlıyı hazırladıktan sonra buzdolabında iyice soğutup kalıbın içerisinden çıkarın ve üzerine tarçın, Hindistan cevizi ya da sevdiğiniz meyvelerle süsleyerek servis edin. Farklı irmikli tatlılar için şerbetli irmik tatlısı, çikolata soslu irmik tatlısı ve vişneli sütlü irmik tatlısı tariflerini denemenizi öneririz.Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Olur?
Sütlü irmik tatlısı yapmak için öncelikle malzemelerini hazırlayın. Ardından soğuk sütü bir tencereye boşaltın. Daha sonra toz şeker ve irmiği ilave edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Su ile ıslattığınız bir kalıbın içine tatlıyı boşaltıp soğumaya bırakın. İrmik tatlısı soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat bekletin ve servis edin.
Son düzenleme: