Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İşletim Sistemi Kurma Sanatı

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,420
Yaşamış olduğum ufacık ,miniminaçık teknik aksaklıktan dolayı yaklaşık bir haftadadır forum'a gelmiyordum.Yaşamış olduğum olumsuzluk ise "WİNDOWS OS'UN" çökmesiydi ve bunun tek nedeni "BEN" idim.(Kullanıcı Hataları)

Halbu ki yaptığım bir ofis paketini(Japon yazılımı Ofis Sakura'yı Vista da kurup denemekti) ama nereden bileyim bunun eski sistemin sonu olacağı...Birde yaklaşık 3 senedir format olayını unutmuştum(eskiden çok sık formatlama işlemi yapar diskin anasını ağlatırdım)

Sistem'e kurduğum yazılımı beğenmeyip (doğrusu çalışmadı ) Revo Unistaller'le kaldırmaya çalıştığımda (ha sorunsuz kaldırdım) sen tut bütün kayıt defter ayarlarının yarısını (Windows Gezgini ve exe dosya formatını ile alakalı olanı) sil.O zaman'a kadar kör topal çalışan sistem birden bire bana yanıt vermez oldu.Bu arada Windows Explorer.exe sizlere ömür haka canını verdi.Explorer nalları dikince .ınk (kısayol uzantısı) isyan başlattı.Artık hiçbir yazılımın kısayoluna erişemiyordum.Bu arada exe 'de ikinci dalga isyan hareketini başlattı.Ekran kilitmeler,mavi ekran hataları gibi çeşitli olayların altında exe'nin parmağı vardı.

Tabii tüm bunlar olurken ben hiç boş dururmuyum hemen bir şekilde Windows Tweaks yazılımlarına erişip önce exe'nin isyanını bastırdım.exe dosya uzantısı hizaya gelince .ınk 'da hemen bana biat ederek normalle döndü ama Windows Gezgini hala ölüydü.Ve bana tepki vermiyordu.Herlü onarma girişimine tepkisizdi.

Artık karar vermiştim.Bu sistemi yıkacaktım ama önce yedekleme işlemi yapılmalıydı.Bu amaçla harici usb HDD diskten 30 GB'lık Müzik Koleksiyonunu sildim.(Çünkü yerim yoktu) 26 gb veri yedeği aldım ve sistemi yıktım.Önce Windows 7 Ultimate SP1 kurdum ama daha taze sistemde Microsoft NetFramework 3 SP2 kurulumunda hata verince bu yeni sistemden midem bulandı.Sonra tekrar sistemi yıktım bu seferde Windows Vista Ultimate SP2 Edition kurdum.

Bu yeni sistemin tüm ayarlamalrını (kayıt defteri optimasyonu dışında ki yapmayı düşünmüyorum....) yaptım.Güncellemelerini elle tek tek yükledim.Şuan sistem stabil çalışıyor.

Konumuz; Herhangi bir işletim sistemi kurulumunda dikkat edilmesi gereken hususlar ki bu hususlar madde madde anlatılmıştır.Ve bu anlatım sadece Windows İşletim Sİstemlerine göre dizayn edilmiştir.Ve de hiçbir yerden ne alıntıdır,ne çalıntıdır, bilakis %100 yerli şahsi tecrübenin yansımasıdır.

İşletim Sistemi Kurma Ve Yapılandırma :

1.Sistemin kendisinin kurulması
2.Servis Paketi ve Güncelleştirme Tekil Dosyalarının Kurulması
3.Yedeklenmiş Sistem Sürücülerinin Geri Yüklenmesi
4.Microsoft NetFramework Paketlerinin Tek Tek Kurulması Ve Yapılandırılması
5.Microsoft C++ Kütüphane Dosya Paketlerinin Yüklenmesi Ve Yapılandırılması
6.Micorosoft DirectX Paketleri 9.0c ve 10.1'in Kurulması (Kurulma sırası eskiden yeniye doğru olmalıdır.Yani 9.0c>>10.1)
7.Sistem'e;
7.1.Java Ve Geliştirme Paketinin (SDK) Kurulması
7.2.Adobe Flash Paketlerinin Kurulması (IE,Chorome ve Opera için ayrı ayrı kurulacak)
7.3.Adobe Air Ve diğer inernet tabanlı içeriklerin yüklenmesi
8.Sistemin Kodek Paketinin Kurulması (Tercihen K_Lite Codek Pack )
9.Sistem'e kurulacak diğer yazılımlar
9.1.Antivirüs Yazılımı (tercihen Kaspersky Antivirüs)
9.2.Güvenlik Yazılımı (Tercihen,WinPatrol,Winlock Pro)
9.3.DVD Yazma Programı (Tercihen Asmpoo Burning Studio)
9.4.Sanal Sürücü Yazılımı (Tercihen Deamon Pro)
9.5.Oyun Optimasyon Yazılımı (Tercihen; IObit Game Booster Beta v3.5)
9.6.Temizlik Yazılımı (Tercihen;CCleaner)
9.7.Sistem Optimasyon Ve Tweaks Yazılımı (Tercihen; Ashampoo Win Optimizer)

Ve sistem hazır.....

Not:

Burada anlatılanlar sadece bu sanatın %60'ı olup daha birçok ince ayar yapılabilir yeni kurulan sisteme....

Üst Alt