OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41

Malzemeler
1 yemek kaşığı bal
5 yemek kaşığı soya sosu
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı taze zencefil (ince rendelenmiş)
750 g dana biftek ( slice doğranmış)
½ ananas (oyulup, soyulmuş - dilimlenmiş)
2 adet kırmızı dolmalık biber (dörde bölünmüş)
1 limonun suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
2 çay kaşığı pirinç sirkesi
1 çorba kaşığı çili sosu
1/4 su bardağı zeytinyağı
200 g baby ıspanak
Brezilya Usulü Izgara Bonfile Salatası Tarifi için;
Bir kâsede bal, 2 yemek kaşığı soya sosu, sarımsak ve rende zencefili çırpın. Biftekleri ekleyip harmanlayın. Ananasları ve kırmızıbiberleri ızgara da hafifçe kızartıp, küp şeklinde keserek bir tabağa aktarın.
Bir kâsede limon suyu, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu birlikte çırpın. Kalan 3 yemek kaşığı soya sosunu, pirinç sirkesi, çili sosu ve zeytinyağını küçük bir kâsede çırpın. Portakal ve limon suyu karışımıyla karıştırın.
Etleri ızgarada birkaç kez çevirerek pişirin. Ispanakları, ananasları ve biberleri tabaklara paylaştırıp ızgara bonfileleri üzerlerine koyun. Portakallı sosu salatanın üzerine serpiştirerek servis yapın.