• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kabak Çiçeği Dolması - İzmir

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?

Ege bölgesinde bilinen ve İzmir mutfağında mevsiminde sıklıkla tüketilen bir yemektir. Bazı restoranlarda meze olarak sunulduğu da olur.

Kabak Çiçeği Ne Zaman Toplanmalıdır?

Kabak çiçeği dolması yapmak için kabak çiçeklerinin sabahın ilk ışıkları ile birlikte çiçekler kapanmadan toplanması ve suya konulması gerekir. Semt pazarlarında toplanmış ve iç içe dizilerek su içerisinde satılan kabak çiçeklerine rastlayabilirsiniz. Pazar günleri Seferihisar’ın Sığacık Mahallesinde kurulan yöresel pazarda yöre kadınları tarafından hazırlanmış ve pişirilmiş kabak çiçeği dolmalarından da satın alabilirsiniz.

Kabak Çiçeği Dolması İçin Gerekli Malzemeler:

20-25 tane kabak çiçeği
Her çiçek için 1 tatlı kaşığı pirinç
1 adet küçük kuru soğan (rendelenmiş)
3-4 dal taze soğan (ince kıyılmış)
Birer tutam taze nane, maydanoz, dereotu (ince kıyılmış)
Karabiber, tuz, zeytinyağı​

Kabak Çiçeği Dolması Yapılışı:

Kabak çiçeklerinin sap kısmındaki yeşilliklerini kopartın. Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile yaprağı yırtmadan çıkartın. Temizlediğiniz çiçekleri suda bekletmeye devam edin. (Kabak çiçekleri çabuk piştiği için dolmanın pirincini kavurarak yapmakta yarar var.) Soğanları zeytinyağında kavurun, üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. Pirinçler şeffaflaşınca ocağı kapatın. Bir iki karıştırıp yeşillikleri, karabiberi yarım su bardağı su ve tuzunu da ekleyip demlenmeye bırakın. Hazırladığınız iç soğuyunca kabak çiçeklerini sudan çıkartıp, birer tatlı kaşığı iç doldurun. Çiçeğin ağız kısmını yapraklarını üst üste getirerek kapatıp tencereye sıralayın. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin. Çiçeklerin boyunu geçmeyecek şekilde suyunu koyup pişirin.
 
Üst