Kahvaltılık Tarifler
Kahvaltılık Acı Sos Tarifi
6 adet kapya biber
4 adet kırmızı acı biber
3 adet orta boy pembe domates
5 diş sarımsak
150 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 dal taze kekik
1,5 çay kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
55 gram ceviz içi
Biberi yıkayın ve güzelce kurulayın.Bıçak yardımıyla birkaç yerine delikler açın.Domatesleri orta kalınlıkta dilimler halinde doğrayın.Domatesleri ve sarımsakları pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin.Biberleri de ızgaranın üzerine dizin ve her ikisini de daha önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kabukları siyahlaşıp kabarana kadar 15-20 pişirin. Çıkarıp bir kabın içine aktarın ve kabuklarının daha kolay soyulması için kabın kapağını kapatarak ısısını muhafaza etmesini sağlayın.5 dakika bu şekilde beklettikten sonra kabuklarını soyun ve biberlerin çekirdeklerini çıkarın.Blenderın içerisine aktarın. Güzelce çekin.İçerisine azar azar zeytinyağı ilave edin. Kıvamı dilediğiniz kıvama geldiğinde zeytinyağı ilave etmeyi bırakın.İçine taze kekiğin yapraklarını, baharatları, rendelenmiş eski kaşarı, ceviz içini ilave edip bir kez daha çekin.Son olarak tadına bakın ve tuzu ilave edin.
Kahvaltılık Acı Sos Tarifi


6 adet kapya biber
4 adet kırmızı acı biber
3 adet orta boy pembe domates
5 diş sarımsak
150 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 dal taze kekik
1,5 çay kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
55 gram ceviz içi

Biberi yıkayın ve güzelce kurulayın.Bıçak yardımıyla birkaç yerine delikler açın.Domatesleri orta kalınlıkta dilimler halinde doğrayın.Domatesleri ve sarımsakları pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin.Biberleri de ızgaranın üzerine dizin ve her ikisini de daha önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kabukları siyahlaşıp kabarana kadar 15-20 pişirin. Çıkarıp bir kabın içine aktarın ve kabuklarının daha kolay soyulması için kabın kapağını kapatarak ısısını muhafaza etmesini sağlayın.5 dakika bu şekilde beklettikten sonra kabuklarını soyun ve biberlerin çekirdeklerini çıkarın.Blenderın içerisine aktarın. Güzelce çekin.İçerisine azar azar zeytinyağı ilave edin. Kıvamı dilediğiniz kıvama geldiğinde zeytinyağı ilave etmeyi bırakın.İçine taze kekiğin yapraklarını, baharatları, rendelenmiş eski kaşarı, ceviz içini ilave edip bir kez daha çekin.Son olarak tadına bakın ve tuzu ilave edin.
