-
-
-
- MFC Puanı
- 3
Seferberlikten bir hayli evvel Şakirenin Nebahat diye oldukça güzel ve cilveli bir kızı varmış. Nebahat, mahallenin bütün gençlerin yüreğini yakmıştır.
Gençler Nebahatın peşinden koşarken, Nebahatta başka bir mahalleden olan bir başka delikanlıyı sevmektedir. Mahalle gençleri bu olaydan haberdar ama, bir türlü Nebahatın sevdiği genci bulamamaktadır.
Nebahatın evinin önünde nöbetler tutulmakta, ama genci yakalayamazlar.
Günün birinde mahalleden genç bir delikanlı geçmektedir. Genç tam Nebahatın evinin önünden geçerken bahçede bulunan Karadutu görür ve iştahı çeker. Şakire Hanımdan izin isteyen genç bahçeden bir miktar karadut alır.
Karadutu yiye yiye mahalleden geçen genç, mahallenin gençleri tarafından fark edilir. Gençler, aradıkları gencin bu genç olduğuna kanaat getirirler ve genci Nebahatın bahçesine gizli girdiği bahanesiyle döverler.
Garip genç bir daha ne o mahalleden ne de Nebahatın evinin önünden geçer.
Mahallenin gençleri işi daha da büyütürler, Nebahatın da mahalleyi terk etmesini isterler.
Bu olaydan sonra bu türkü yakılır.
Karadut Türküsü
Karadut parmak gibi
Kız yüzün kaymak gibi
Beni senden ayıran
Çürüsün yaprak gibi
Karadutun dalını
Eritirler balını
Ben bir garip oğluyum
Almayın vebalımı
Gençler Nebahatın peşinden koşarken, Nebahatta başka bir mahalleden olan bir başka delikanlıyı sevmektedir. Mahalle gençleri bu olaydan haberdar ama, bir türlü Nebahatın sevdiği genci bulamamaktadır.
Nebahatın evinin önünde nöbetler tutulmakta, ama genci yakalayamazlar.
Günün birinde mahalleden genç bir delikanlı geçmektedir. Genç tam Nebahatın evinin önünden geçerken bahçede bulunan Karadutu görür ve iştahı çeker. Şakire Hanımdan izin isteyen genç bahçeden bir miktar karadut alır.
Karadutu yiye yiye mahalleden geçen genç, mahallenin gençleri tarafından fark edilir. Gençler, aradıkları gencin bu genç olduğuna kanaat getirirler ve genci Nebahatın bahçesine gizli girdiği bahanesiyle döverler.
Garip genç bir daha ne o mahalleden ne de Nebahatın evinin önünden geçer.
Mahallenin gençleri işi daha da büyütürler, Nebahatın da mahalleyi terk etmesini isterler.
Bu olaydan sonra bu türkü yakılır.
Karadut Türküsü
Karadut parmak gibi
Kız yüzün kaymak gibi
Beni senden ayıran
Çürüsün yaprak gibi
Karadutun dalını
Eritirler balını
Ben bir garip oğluyum
Almayın vebalımı