-
- Üyelik Tarihi
- 2 Ağu 2016
-
- Mesajlar
- 11,694
-
- MFC Puanı
- -894
Hiç karnabahar turşusu yediniz mi? Yada evinizde yaptınız mı?
Hem yapılışı kolay hem de leziz lahana turşusunu yapmak için gerekli malzemeler
1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak)
Turşunun Yapılışı:
Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar (arzu ederseniz içine doğranmış havuçta ilave edebilirsiniz) sarımsakları ekleyiniz..
Üzerine sirke,limonu ekleyip kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatınız.Ilık bir ortamda bekletip yaklaşık 10-15 gün sonra tüketebilirsiniz..
Hem yapılışı kolay hem de leziz lahana turşusunu yapmak için gerekli malzemeler
1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak)

Turşunun Yapılışı:
Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar (arzu ederseniz içine doğranmış havuçta ilave edebilirsiniz) sarımsakları ekleyiniz..
Üzerine sirke,limonu ekleyip kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatınız.Ilık bir ortamda bekletip yaklaşık 10-15 gün sonra tüketebilirsiniz..