Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Karnabahar Turşusu

Sentinus

'boşunaymış' dedirtmeyin be insana..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Ağu 2016
  • Mesajlar
    11,694
  • MFC Puanı
    -894
Hiç karnabahar turşusu yediniz mi? Yada evinizde yaptınız mı?

Hem yapılışı kolay hem de leziz lahana turşusunu yapmak için gerekli malzemeler

1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak)

9956d1316091487-karnabahar.jpg


Turşunun Yapılışı:

Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar (arzu ederseniz içine doğranmış havuçta ilave edebilirsiniz) sarımsakları ekleyiniz..

Üzerine sirke,limonu ekleyip kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatınız.Ilık bir ortamda bekletip yaklaşık 10-15 gün sonra tüketebilirsiniz..
 
Üst Alt