• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kepekli Sütlü Ekmek

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı beyaz un
Alabildiği kadar kepekli un

Hazırlanışı:

Çukur bir kabın içinde ılık suhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif yaş maya ve toz şeker parmak uçlarıyla maya eriyene kadar karıştırılır. Üzerine ılık süthttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif sıvı yağ ve tuz eklenirhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif karıştırılır. Daha sonra elenmiş beyaz un ve ele yapışmayan kıvam alana kadar elenmemiş kepekli un katılır. İçinde gözenek kalmayana dek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılırhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif1 saat ılık ortamda dinlendirilir. Süre sonunda hamur tekrar yoğrulur ekmek şekli verilir. Ilık ortamda yarım saat daha bekletilir. Üzerine yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı un karışımı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
Üst