KIŞLIK KONSERVE ŞAKŞUKA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 kg domates
- 1 kg biber
- 1.5 kg patlıcan
- 8 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Kızartmak için;
KIŞLIK KONSERVE ŞAKŞUKA NASIL YAPILIR?
Sebzeleri güzelce yıkayın.
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suyun içinde yarım saat bekletin.
Patlıcanları bol suda yıkayıp suyunu süzün ve kuruması için mutfak örtüsüne ya da havlu kağıt serdiğiniz zemine serin.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp patlıcanlarla yaklaşık aynıo boyutta doğrayın.
Tavaya sıvı yağı koyup ısıtın. Kızgın yağda önce patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları geniş bir süzgece alın (Fazla yağı bu şekilde çok iyi süzüyor). Biberleri de aynı şekildek kızartıp onu da patlıcanların üzerine alın.
Başka bir tencereye rendlenmiş domatesleri, sarımsakları alıp koyu bir kıvama gelene kadar orta ateşte pişirin. Tuzunu, şekerini atın. Kızarmış patlıcan ve biberi de ekleyerek 10 dakika birlikte özdeşleşmesini sağlayın.
Temiz ve kuru cam kavanoza kaynar kaynar koyup yeni kullanılmamış kapakla sıkıca kapatın. Kapakları aşağıya gelecek şekilde tamamen soğuyana kadar bekletin.
Soğuyan kavanozları serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun