Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kızartma yağını uzun süre kullanmak için...

RedCat

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    6 Kas 2015
  • Mesajlar
    166
  • MFC Puanı
    8
Bunun için öncelikle ısıyı doğru ayarlamamız gerekiyor. Çok yanan yağı tekrar kullanamayız. Yeterince ısınmayan yağ ise kızartmamızın tadını bozar. İdeal kızartma sıcaklığı 175-195 °C'dir. Yağın sıcaklığını anlamak için tek yapmanız gerekense tavaya bir parça ekmek atmak! Eğer ekmek altın sarısı rengi bir dakikada alırsa yağ 175 °C, 40 saniyede alırsa 190 °C, 20 saniyede alırsa 195 °C‘dir.

Eğer tava kullanıyorsanız teflon ya da bakır yerine paslanmaz çelik tercih edin. Kızartılacak malzemeyi tavaya atmadan önce iyice kuruduğundan da emin olun
 
Üst Alt