RedCat
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 6 Kas 2015
-
- Mesajlar
- 166
-
- MFC Puanı
- 8
Bunun için öncelikle ısıyı doğru ayarlamamız gerekiyor. Çok yanan yağı tekrar kullanamayız. Yeterince ısınmayan yağ ise kızartmamızın tadını bozar. İdeal kızartma sıcaklığı 175-195 °C'dir. Yağın sıcaklığını anlamak için tek yapmanız gerekense tavaya bir parça ekmek atmak! Eğer ekmek altın sarısı rengi bir dakikada alırsa yağ 175 °C, 40 saniyede alırsa 190 °C, 20 saniyede alırsa 195 °Cdir.
Eğer tava kullanıyorsanız teflon ya da bakır yerine paslanmaz çelik tercih edin. Kızartılacak malzemeyi tavaya atmadan önce iyice kuruduğundan da emin olun
Eğer tava kullanıyorsanız teflon ya da bakır yerine paslanmaz çelik tercih edin. Kızartılacak malzemeyi tavaya atmadan önce iyice kuruduğundan da emin olun