Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Linux'ta Zoom Nasıl Kurulur?

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,420

Ubuntu'da Zoom Yükleme Adımları​

Zoom, Yazılım Merkezi aracılığıyla ve ayrıca Ubuntu'daki Terminal aracılığıyla kurulabilir. Aşağıdaki her iki prosedürü de ele aldık.

Yazılım Merkezi ile Ubuntu Linux'ta Zoom Kurulumu​

Zoom, Ubuntu'ya yakınlaştırmayı yüklemeyi kolaylaştıran Ubuntu Yazılım Merkezi'nde mevcuttur.

Ubuntu makinenize zoom yüklemek için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: Ubuntu Yazılım Merkezini Başlatın

Ubuntu Yazılım Mağazasını Başlatın
Ubuntu Yazılım Merkezini Başlatın

Adım 2: Arama kutusunu açmak için arama simgesine tıklayın ve ardından arama kutusuna zoom-client yazın , ardından Ubuntu Yazılım Merkezinde yakınlaştırmayı aramak için Enter tuşuna basın.

Ubuntu Yazılım Merkezinde Yakınlaştırma İstemcisi Ara
Ubuntu Yazılım Merkezi'nde zoom istemcisi arayın

3. Adım: Yakınlaştırmayı yüklemek için Yükle'ye tıklayın

Zoom'u Yüklemek için Yükle'yi tıklayın
Zoom'u yüklemek için Yükle'yi tıklayın.Kuruluma devam etmek için kullanıcı şifrenizi girmeniz istenecektir.

Kuruluma Devam Etmek İçin Kullanıcı Parolanızı Girin
Kullanıcınızın kimliğini doğrulayın.Kuruluma devam etmek için kullanıcı şifrenizi girin.

Kurulumun Tamamlanmasını Bekleyin
Kurulumun tamamlanmasını bekleyin.Kurulum tamamlandıktan sonra, başlatmak için devam edebiliriz.

4. Adım: Etkinliklerden zoom'u başlatın

Yakınlaştırmayı başlatmak için ekranınızın sol üst köşesindeki Etkinlikler'e tıklayın ve yakınlaştırmayı arayın ve ardından yakınlaştırma istemcisini başlatmak için simgesine tıklayın.

Zoom 1'i Başlat
Yakınlaştırmayı başlat.Tebrikler! Zoom'u başarıyla kurduk!

Yakınlaştırma Penceresi
Zoom Penceresi

Terminal kullanarak Ubuntu'ya yakınlaştırma nasıl kurulur?​

Yeni bir terminal oturumu açmak için Ctrl+Alt+T tuşlarına basın veya Aktiviteler'de terminali arayın . Şimdi zoom .deb paketini indirmek için aşağıdaki wget komutunu çalıştırın :

Kod:
wget https://zoom.us/client/latest/zoom_amd64.deb

Ardından dpkg komutunu sudo ile yürütün :

Kod:
sudo dpkg -i zoom_amd64.deb

Daha sonra size gerekli bağımlılıkların bir listesini verecektir, şimdi bunları yüklemek için apt komutunu sudo ile yürütün:

Hangi daha sonra gerekli tüm bağımlılıkları indirecek ve kuracaktır. Yakınlaştırmayı yüklemek için tekrar yürütün:

Kod:
sudo dpkg -i zoom_amd64.deb

Sizin için zoom yüklemiş olmalı.

Şimdi yakınlaştırmayı başlatmak için ekranınızın sol üst köşesindeki Etkinlikler'de yakınlaştırmayı arayın.

Tebrikler! Zoom'u başarıyla kurduk!

Fedora'ya Zoom yükleme adımları​

Yakınlaştırma, Fedora'nın Yazılım Merkezinde mevcut değildir. Zoom'u yüklemek için zoom'un resmi indirme sayfasını ziyaret edin ve resmi .rpm paketini indirin.

Masaüstünü (Grafik olarak) kullanarak Fedora'ya yakınlaştırma nasıl kurulur ?​

Adım 1: Firefox tarayıcısını başlatın ve
Kod:
https://zoom.us/download?os=linux
adresini ziyaret edin.

indirmek için. rpm paketi için
Kod:
https://zoom.us/download?os=linux
adresini ziyaret edin ve Linux Tipi olarak Fedora'yı ve OS Mimarisi olarak 64 bit'i seçin .

Zooms Resmi İndirme Sayfasından .rpm Paketi Alın
Zoom'un resmi indirme sayfasından .rpm paketini alın.rpm paketini almak için indir'e tıklayın.

Dosyayı Kaydet ve Sonra Tamam'a tıklayın
Dosyayı kaydedin ve ardından Tamam'ı tıklayın.

Adım 2:
Az önce indirdiğiniz dosyaya tıklayın

Firefox indirmelerine gidin ve yakınlaştırmayı yüklemek için rpm paket yükleyicisini başlatmak için az önce indirdiğiniz dosyaya tıklayın.

Paket Yükleyiciyi Başlat
Paket yükleyiciyi başlatın.

3. Adım: Yakınlaştırmayı yüklemek için Yükle'ye tıklayın

Paket yükleyici penceresi açılacaktır, yakınlaştırmayı yüklemek için Yükle'ye tıklayın.

Zoom 2'yi Yüklemek için Yükle'yi tıklayın
Zoom'u yüklemek için Yükle'yi tıklayın.Kuruluma devam etmek için kullanıcınızın kimliğini doğrulamanızı gerektirecektir.

Kullanıcınızın Kimliğini Doğrulayın
Kullanıcınızın kimliğini doğrulayın.Kullanıcı parolanızı girin ve kuruluma devam etmek için Kimlik Doğrula'ya tıklayın.

Zoom'u Yükleme
Zoom'u Yükleme

4. Adım: Zoom'u başlatın

Kurulumun başarıyla tamamlanmasının ardından, Başlat'a tıklayarak zoom'u doğrudan başlatabilirsiniz ,

Yakınlaştırmayı Doğrudan Başlatın
Zoom'u başlatma

Alternatif olarak, ekranınızın sol üst köşesindeki Etkinlikler'den yakınlaştırmayı başlatabilirsiniz .

Faaliyetlerden Yakınlaştırmayı Başlatma
Etkinliklerden zoom'u başlatma

Tebrikler! Zoom'u başarıyla kurduk!

Yakınlaştırma Penceresi 2
Zoom Penceresi

Terminal kullanarak Fedora'ya Zoom nasıl kurulur?​

Ekranınızın sol üst köşesindeki Etkinlikler'den yeni bir terminal oturumu başlatın.

Şimdi zoom .rpm paketini indirmek için wget komutunu çalıştırın:

Kod:
wget https://zoom.us/client/latest/zoom_x86_64.rpm

Şimdi yakınlaştırmayı yüklemek için sudo komutuyla yum komutunu çalıştırın :

Kod:
sudo yum install zoom_x86_64.rpm

Zoom'u şimdi başarıyla kurmuş olmalıdır.

Şimdi ekranınızın sol üst köşesindeki Etkinlikler'e tıklayın ve yakınlaştırmayı arayın. Yakınlaştırmayı başlatmak için yakınlaştırma simgesini görebilmelisiniz.

Çözüm​

Hem Ubuntu'ya hem de Fedora'ya yakınlaştırmayı kurmak kolaydır. Adımları tam olarak yukarıda belirtildiği gibi izleyin.

Üst Alt