Migrene çare mutfakta

Mevsim geçişlerinde kronik hastalıklar da kapımızı çalıyor. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Uzman Diyetisyen Dilara İsmailoğlu, migreni olan ne yesin nelerden uzak dursun anlattı, ilaç gibi önerilerde bulundu.
İlkbaharın tüm sıcaklığı ile yüzünü gösterdiği şu günlerde, kronik hastalıklar tadınızı kaçırabilir. Migreni olanlar Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Uzman Diyetisyen Dilara İsmailoğlu'nun beslenme reçetesini okusun...
Peynir değil yumurta yesin
Beslenmeye dikkat ederek hastalıkların olumsuz etkilerini yüzde %30 a kadar azaltmak mümkün. Ancak herkesin vücudu farklı, dolayısıyla her besin herkese aynı etkiyi göstermeyebilir. Bu durumda kişinin kendi vücudunu iyi tanıması önemli.
İşte genel olarak migreni artıran besinler,
- Peynir (Sert, yıllanmış, tütsülenmiş ve bekletilmiş tuzlu olanlar),
- Alkollü içecekler,
- Sakatatlar (Böbrek, ciğer, sucuk, salam, pastırma gibi şarküteri ürünleri),
- Deniz ürünleri (Kalamar, karides, midye),
- Konserve besinler,
- Turunçgiller (Portakal, mandalina, greyfurt, limon)
- Yağlı ve baharatlı yiyecekler
- Kafeinli içecekler (Çay, kahve, asitli içecekler)
- İncir, kuru üzüm, avokado, muz, kırmızı erik, çikolata, maya
- Fıstık ezmesi
- Bazı baklagiller (kuru fasulye, mercimek ve soya ürünleri)
Aşağıdaki besinlerin de migreni azalttığı belirlenmiştir:
- Sebze çorbası
- Sebze püresi
- Kereviz
- Haşlanmış yumurta
- Armut, elma, kivi
- Papatya çayı, melisa çayı
- Günde 2-2,5 litre sıvı almayı unutmayın.
- Günde 30 dakikalık yürüyüş yapın.
- Günde 7-8 saat uyuyun.