-
-
-
- MFC Puanı
- 16,350
İlk olarak aşağıdaki komut ile komut satırından MySQL sunucusuna root olarak giriş yapacağız.
Bu durumda, kullanıcı kökünü -u bayrağıyla belirledim ve ardından -p bayrağını kullandım, bu nedenle MySQL bir parola ister. Girişi tamamlamak için mevcut şifrenizi girin.
Şimdi buna çok benzeyen bir MySQL isteminde olmalısınız.
MySQL'de bir Veritabanını Sil
MySQL'de bir veritabanını silmek yalnızca basit bir komut gerektirir, ancak DİKKAT; MySQL veritabanını kaldırdığınızda, onu geri alamazsınız!
MySQL'de veritabanınızı silme komutu aşağıdadır. Öğretici_veritabanı veritabanı varsa, komut onu tamamen kaldıracaktır.
"tutorial_database" adında bir veritabanı yoksa, bu hatayı alırsınız.
Bu hatayı görmemek için bunun yerine aşağıdaki komutu kullanın.
Yukarıdaki komut, yalnızca bu isimde bir veritabanı varsa, tutorial_database veritabanını bırakacaktır.
Tüm MySQL Veritabanlarını Görüntüle
Veritabanlarının listesini görüntülemek için aşağıdaki komutu vermeniz yeterlidir.
Sonucunuz buna benzer olmalıdır.
Kaynak Çevirici :
Çeviri Yazarı : TRWE_2012
Kod:
mysql -u root -p
Bu durumda, kullanıcı kökünü -u bayrağıyla belirledim ve ardından -p bayrağını kullandım, bu nedenle MySQL bir parola ister. Girişi tamamlamak için mevcut şifrenizi girin.
Şimdi buna çok benzeyen bir MySQL isteminde olmalısınız.
Kod:
mysql>
MySQL'de bir Veritabanını Sil
MySQL'de bir veritabanını silmek yalnızca basit bir komut gerektirir, ancak DİKKAT; MySQL veritabanını kaldırdığınızda, onu geri alamazsınız!
MySQL'de veritabanınızı silme komutu aşağıdadır. Öğretici_veritabanı veritabanı varsa, komut onu tamamen kaldıracaktır.
Kod:
DROP DATABASE tutorial_database;
"tutorial_database" adında bir veritabanı yoksa, bu hatayı alırsınız.
Kod:
ERROR 1008 (HY000): Can't drop database 'tutorial_database'; database doesn't exist
Bu hatayı görmemek için bunun yerine aşağıdaki komutu kullanın.
Kod:
DROP DATABASE IF EXISTS tutorial_database;
Yukarıdaki komut, yalnızca bu isimde bir veritabanı varsa, tutorial_database veritabanını bırakacaktır.
Tüm MySQL Veritabanlarını Görüntüle
Veritabanlarının listesini görüntülemek için aşağıdaki komutu vermeniz yeterlidir.
Kod:
SHOW DATABASES;
Sonucunuz buna benzer olmalıdır.
Kod:
mysql> SHOW DATABASES;
+--------------------+
| Database |
+--------------------+
| information_schema |
| mysql |
| test |
+--------------------+