• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Nokul tarifi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nur

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Ara 2020
Konular
397
Mesajlar
4,358
MFC Puanı
40,960

nokul-tarifi.jpgMalzemeler​

  • Hamuru için:​

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 2,5 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • İç harcı için:​

  • 1 kahve fincanı tahin
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı toz karanfil
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Üzeri için:​

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı su

Püf Noktası​

Hamurun daha güzel kabarması ve kolay açılması için mayalanma süresi boyunca ılık ortamda bekletin.

Pişirme Önerisi​

Damak tadınıza göre, içerisine isterseniz ceviz ve üzüm yerine haşhaş koyabilirsiniz. Hatta aynı hamuru kullanarak (hamurdan sadece şeker ilavesini çıkartarak) kıymalı ya da peynirli çeşitlerini de deneyebilirsiniz. hamuru yoğuracağınız bir kaba eleyin. Bir tutam tuz serpip karıştırın.
  1. Unun ortasını havuz gibi açın. Kuru maya ile şekeri birkaç yemek kaşığı ılık su ile ezerek, havuz gibi açtığınız unun ortasına ekleyin ve kenarlardaki unlarla üzerini kapatın.
  2. Naylon bir poşetle yoğurma kabının üzerini kapatarak ılık bir ortamda 10 dakika bekletin.
  3. 10 dakikanın sonunda kabınızı alın ve 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını bir kenara ayırıp, kalan yağı içine ekleyin.
  4. Yoğurdu ve ılık suyu da ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini tekrar naylon bir poşetle kapatın ve ılık bir ortamda 40 dakika beklemeye alın.
  5. Hamur mayalanırken içini hazırlayın; ayırdığınız 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile tahini bir kasede karıştırın ve içerisine gül suyunu da ilave edin.
  6. Ayrı bir kasede tarçın ve karanfili karıştırın. Ayrı bir kasede de çekilmiş ceviz içi, kuru üzüm ve toz şekeri karıştırın.
  7. Hamuru 2 eşit parçaya ayırın ve parçalardan birini alın ve yaklaşık 45 cm çapında, ½ cm kalınlığında açın.
  8. Açtığınız hamurun üzerine önce tahinli karışımdan güzelce sürün. Üstüne baharat karışımını serpiştirin ve üstüne de cevizli karışımdan serpiştirin.
  9. Hamuru karşılıklı iki taraftan ortaya doğru gevşekçe rulo yapın. Böylece birbirine yapışık 2 rulo elde etmiş olacaksınız.
  10. Bıçakla ortadan boyuna keserek ruloları ayırın. Her bir ruloyu bıçakla keserek 6 parçaya ayırın. Tüm hamur ve malzeme bitene dek bu şekilde ilerleyin.
  11. Susamı bir kaşık suyla ezerek karıştırın. Nokulların üzerine yumurta sarılarını sürün ve her bir nokulun yumurta sarısı sürdüğünüz kısmını, suyla karıştırdığınız susama batırın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  12. Tepsinin üzerini naylon bir poşetle örtüp ılık bir ortamda 20 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst