OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41

Papyon Tatlısı Tarifi Malzemeleri
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 adet yumurta akı
150 gr. eritilmiş tereyağı
Ceviz içi
Şerbeti için
3 su bardağı toz su
2,5 su bardağı şeker
5-6 damla limon suyu
Papyon Tatlısı Tarifi Yapılışı
Papyon tatlısı yapılışı, tatlını şerbeti için 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye koyup ocakta 20 dakika kaynatın ocaktan almadan limon suyunu damlatın ve ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Papyon tatlısı hamuru için 1 çay bardağı süt, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı sirke, 1 tutam tuz ekleyip karıştırın, üzerine de aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.
Hamuru 3 eşit parçaya bölün üzerine nemli bir bez örtüp 15-20 dakika dinlendirin, 3 eşit parçaya ayırdığınız hamurları tek tek alarak çok ince şekilde açın ve geniş ağızlı su bardağıyla hamuru kesin 1 papyon tatlısı için 4 adet yuvarlak olacak.
4 yuvarlak halkayı alın tektek aralarına eritilmiş tereyağı sürün ve 4 yuvarlak hamuru üst üste koyun ve ortasından papyon şeklinde büzün ve üzerine tereyağı sürün. Cevizin altına yumurta akı sürüp papyon tatlısının ortasına yapıştırın.
Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın 180 derecede ısınan fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbeti dökün şerbetini çektikten sonra servis yapılabilir. Papyon tatlısı tarifi hazır.
Afiyet Olsun.