• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Para Her Şeyi Değiştirir mi?

Peony

Onursal Üye
MFC Puanı
29,234
Para Her Şeyi Değiştirir mi?
Saygı sınırını aşmadan tartışalım lütfen.

:D değiştirebileceği şeylerde var değiştiremeyeceği şeylerde var

Bir çok seyi değiştirir, insanı değiştirdiği kesin.

değiştirir tabii ki mesela tarihe bakarsan en felakete uğramış kavimlerin zenginlikten sapıttıklarını kibirlendiklerini görebiliyoruz. öte yandan ise rahamn kuluna verdiği nimeti üzerinde görmek ister. fakir zenginmiş gibi davranması hata olduğu gibi zengininde fakir davranması hata olur. ama ince bir çizgi vardır orayı kaçırmamak gerek.

ben olaya böyle baktım

bence başlık çok uç.
her şey derken her şey mi :honk:
her şey değişmez. bazı şeyler sabittir öyle kalır. misal ne kadar zengin olursa olsun iqsunu değiştiremez bir insan :honk: çok güzel atasözümüz de var; eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşek diye...

bunun yanında keskin bir şekilde değiştirilebilen hiç değişmez dediğiniz şeyler de vardır; karakter gibi kişilik gibi. bu da bilinçaltıyla alakalı bir durum hamurda varsa ne gelir elden.
söyleyeceklerim bu kadar gerisini arkadaşlar yazar çizer zaten, tşk.

Değiştirir

Hemde öyle bi değiştirir ki, Değişmem diyen bile kendini tanımaz.

Bir çok seyi değiştirir, insanı değiştirdiği kesin.

Bence yanlış düşünüyorsun bazılarını değiştirir deseydin iyi bence türkiyedeki %40 45 ni değiştirmez niye dersen dinine sadık kişilerdir paraya önem vermezler bence.

Özellikle bu devirde değiştirir. Her ne kadar önemsemiyoruz elimizin kiri desekte tüm sorunların başında parasızlık geliyor, boşanmaların çoğu parasızlıktan :) Evlenilmiyor bile :p

Genel olarak düşündüğümüz de değiştirdiği ve değiştirmediği noktalar var. Yaşamış olduğumuz şu dönemde de para hayatımızın en üst seviyesine gelmiş durumda.Para için her şey yapılıyor..​

Para çoğu şeyi değiştirebilir ama herşeyi tabikide değiştirmez. Ama Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah.

Paranın insanları değiştirdiğine inandığım için hep paradan ve para konusu geçen konuşmalardan nefret etmişimdir.Şöyle bir örnek vereyim paran varsa bazıları kölenmiş gibi davranıyor ben ne kadar alçalabileceklerini gördükce parayı suçlar oldum.Ama şuda bi gerçek suçlu para değil paragöz insanlar.

Paranın satın alamayacağı hiçbir şey yoktur

Para önce kıyafetini değiştirir sonra bakışlarını sonra altındaki arabayı sonra evi sonra karakterini en son kadını/erkeği boşarsın gider.

Sadece değiştirmediği en sevdiğin yemek ve tatlı kalır.

Hı, çayı da unutmayalım.

Geri