• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

PDU ® Süt veren emziren anne diyeti

Üyelik Tarihi
24 Mar 2017
Konular
1,018
Mesajlar
2,425
MFC Puanı
4,910
PDU ® Süt veren emziren anne diyeti

emziren-anne-300x193.png


Emzirme sırasında sevgili anneler çok enerji sarf eder. Bu nedenle süt veren anne istediği kadar yemeli ve yeterli sıvı almalıdır (8-10 bardaktan kadar).
Annenin beslenmesi mutlaka sağlıklı ve çeşitli olmalıdır: et / balık, meyve-sebze, çeşitli bulgurlar yani tahıllar, süt ürünleri (yoğurt, kefir, vb.). Gün içinde 4-5 kez küçük porsiyonlarla sık sık ara öğün yapması gerekir.Eskiden Ped.ler süt veren annelere birçok gıdalardan vazgeçmelerini tavsiye ediyorlardı. Fakat şu anda doktorlar çocuğun hayatının sadece birinci 3 ayında bu gibi gıdaları yasaklıyorlar:
– yumurta, tavuk eti, içinde yumurta olan soslar (özellikle mayonez).
– çikolata ve kakao.
– fındık.
– deniz ürünleri ( Kalamar, midye vb.). Bu yasak balığa ait değildir. Süt veren anne hafta içinde 2-3 kez balık yiyebilir.
– narenciye (limon, portakal, mandalina vb.).
Özellikle belirtmek gerekirse bu ürünler bebeğin ilk 3 ayında yani gazlı olduğu en sık ağladıkları dönemde bir müddet uzak durulmasıdır. Daha sonra bu ürünleri diyete yavaş yavaş, ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu süre içerisinde bebeğinizin verdiği tepkilere dikkat etmenizde fayda olacaktır.Eğer çocuğun sağlığında hiçbir değişiklik yoksa, ürün diyet listenizde kalabilir. Aksine çocuklar idrar yada kaka rengi baş bölgesinde kabuklanma oluşmaya başlıyorsa saydığımız yada sizin eklediğiniz ürünleri yani yasaklı alerjik ürünleri diyet listenizden çıkarmalısınız. Aşağıdaki gıdalar ise yine emziren anneler için sınırlıdır;
– süt – günde 1 bardak, şeker 1-2 çay kaşığını geçmemeli. Süt çocukta sancılar ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
– inek sütünden yapılmış peynir (özellikle sarı türler). Gün içinde 1-2 parça.
-İnek sütünde protein fazladır.
– çilek, ahududu, siyah frenk üzümü, böğürtlen, şeftali, kayısı, kiraz, domates alerjik özelliklerine sahiptir. Dolayısıyla gün boyunca 1-2 avuç çilek, 1-2 şeftali, domates, kayısının tüketilmesine izin verilebilir.
– muz – günde 2 tane tüketilebilir
– kahve ve koyu çay. Bunların içerdiği maddeler çocuğu huysuzlandırabilir hatta çocukta baş ağrısına neden olabilir.
– konserve, sucuk, sosis, füme balık. Bu besinlerin içinde yüklü miktarda katkı maddeleri bulunmaktadır, konserve içeriğindeki gaz,kimyasal katkı maddeleri hem annelerin hemde bebeklerin sağlığını tehlikesye atmaktadır.
– Marketlerde satılan hazır pastalar, tatlılar, vaffle vb. tatlılar. Bu gıdalarda da çeşitli kimyasal katkılar oldukça fazladır. Evde pişirilen tatlılara izin verilir (az miktarda!).
– beyaz ekmek ve un mamulleri. Gün içinde 3-4 parça beyaz ekmek tüketilebilir.

Sağlıklıdiyetler
 
Üst