-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Peynirli Hayrabolu Tatlısı İçin Malzemeler (6-8 Kişilik)
500 gram tuzsuz lor peyniri
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
2 adet yumurta
125 gram yumuşak bitkisel margarin
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 fincan kuru, çekirdeksiz üzüm
Şurup malzemeleri
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Peynirli Hayrabolu Tatlısı Hazırlanışı
Tuzsuz loru, toz şekeri ve irmiği derin bir kasenin içine koyun. İçine yumuşamış bitkisel yağı ve yumurtaları ilave edin. Vanilya, karbonat, kuru üzüm ve çekilmiş iç cevizi ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hafif elinize yapışacak yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Fırın tepsisinin içine fırın kağıdınızı serin ya da tepsinizi sıvı yağla yağlayın.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bunları elinizde yuvarlayın. Üstüne hafifçe bastırarak, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden 160 derecede ısıtmış olduğunuz fırının içinde hazırladığınız malzemeyi pişirin.
Tatlımızın şerbetini hazırlamak için tencerenin içine su ve toz şekeri koyalım. Bunu kısık ateşte karıştırarak kaynatalım.
Şerbetimiz kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edelim. Bu şekilde 5 dakika daha kaynatalım.
Fırında pişmiş ve soğumuş olan tatlıların üzerine sıcak şurubumuzu dökelim.
Tatlıları arada bir çevirerek şurubu içine çekmesine yardımcı olalım.
Yarım saat kadar beklettikten sonra tatlımızı servis edebiliriz.
Afiyet olsun.
500 gram tuzsuz lor peyniri
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
2 adet yumurta
125 gram yumuşak bitkisel margarin
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 fincan kuru, çekirdeksiz üzüm
Şurup malzemeleri
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Peynirli Hayrabolu Tatlısı Hazırlanışı
Tuzsuz loru, toz şekeri ve irmiği derin bir kasenin içine koyun. İçine yumuşamış bitkisel yağı ve yumurtaları ilave edin. Vanilya, karbonat, kuru üzüm ve çekilmiş iç cevizi ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hafif elinize yapışacak yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Fırın tepsisinin içine fırın kağıdınızı serin ya da tepsinizi sıvı yağla yağlayın.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bunları elinizde yuvarlayın. Üstüne hafifçe bastırarak, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden 160 derecede ısıtmış olduğunuz fırının içinde hazırladığınız malzemeyi pişirin.
Tatlımızın şerbetini hazırlamak için tencerenin içine su ve toz şekeri koyalım. Bunu kısık ateşte karıştırarak kaynatalım.
Şerbetimiz kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edelim. Bu şekilde 5 dakika daha kaynatalım.
Fırında pişmiş ve soğumuş olan tatlıların üzerine sıcak şurubumuzu dökelim.
Tatlıları arada bir çevirerek şurubu içine çekmesine yardımcı olalım.
Yarım saat kadar beklettikten sonra tatlımızı servis edebiliriz.
Afiyet olsun.