Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Php ile MySql (veritabanı) Bağlantısı

HolySpectre

MFC Üyesi
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    11 Nis 2009
  • Mesajlar
    271
  • MFC Puanı
    -19
PHP:
<?php

$host	= "hostadresi";
$user	= "kullaniciadi";
$pass	= "sifre";
$dbadi	= "database adi";
	
	$baglan = @mysql_connect($host,$user,$pass); //mysql_connect(); fonksiyonu ile veritabanı bağlantısını yapıyoruz 
		if(! $baglan) die("MySql Bağlantısı Sağlanamadı."); //Burda Veritabanı bağlantısı yapılıp yapılmadığını soruyoruz yapılamadıysa die(); fonksiyonu $baglan değişkenindeki fonksiyonu durduruyoruz ve ekrana bastırıyoruz. 
		
	@mysql_select_db($dbadi,$baglan) or die("Veritabanı Bağlantısı Sağlanamadı."); //Burda eğer veritabanı bağlantısı sağlanmışsa eğer mysql_select_Db(); fonksiyonu ile daha önce veritabanına açmış olduğumuz db'e bağlanıyoruz. bağlantı sağlanamıyorsa die(); fonksiyon u durduruyoruz ve ekrana bastırıyoruz.
		
?>
 
Üst Alt