Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Program kurma sorunu

0M42

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Merhaba, tar.gz uzantılı bir dosyayı indirdim terminalden dosyanın olduğu bölüme gelip tar -xzvf dosya.ismi yazarak dosyayı sıkıştırılmış formattan çıkardım. Sonra çıkardığım klasöre girip ./configure dedikten sonra sudo make komutu yazdım son kısımda aşağıdaki gibi bir cevap alıyorum ;

make: *** [Makefile:251: gimp.o] Error 1

Ayrıca başka bir program kurmak istediğimde ./configure dedikten sonra aşağıdaki hatayı alıyorum ;

configure: error: libnet0 (dev) is required for this program

Buradan anladığım libnet paketi kurulu olmadığı.

Paketi indirdim kurmayı denedim ama yine başarılı olamadım. İzlediğim yollar şöyle dosyayı klasöre çıkarıyorum terminalden dosyanın olduğu yere gelip ./configure dedikten sonraki ekran ;

8h1tn8r.jpg

sudo make diyorum sonraki ekran ;

qcf3ebr.jpg

sudo make install dedikten sonra gelen ekranda bu;

fo7ctk4.jpg

Bu durumda ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,420
Öncellikle merhabalar

Kod:
[Makefile:251: gimp.o] Error 1
hatasının çözümü şu bağlantı'da çözülmüş....
Kod:
https://github.com/lmanul/gimp-texturize/issues/1

Burada çözüm olarak; resmi depo'dan (kullandığın dağıtımın resmi deposu)
Kod:
sudo apt build-dep gimp-texturize

Önce bunu kur , ondan sonra ötekisini kur.....Kurulum hata vermeyecektir.

Üst Alt