• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü

Ramazan 10. Gün İftar Menüsü

Menü İçeriği :
Düğün çorbası
Et sote
Şehriye pilavı
Kolay tiramisu



yZmXWF.jpg

Düğün çorbası

m160112_a8df6.jpg

500 gram kuzu gerdan eti
6 su bardağı su
Çorbanın terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane

m160112_fceb4.jpg

Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; un, yoğurt, yumurta sarısı ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice çırpın. Tuz ekleyin.Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın. Haşlanmış etleri uzun ince şeritlere ayırın. Arzuya göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye süzün.Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Etleri de katıp kısık ateşte, aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.Servisinde kullanmak üzere; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip kırmızı tatlı toz kırmızı biberi kısık ateşte yakın.Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağını katıp karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Kuru nane ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
QZgVE4.jpg

Et sote

m160112_a8df6.jpg

600 gram sotelik dana eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
4 adet orta boy yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik

m160112_fceb4.jpg

Et sote hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri, yarım ay şeklinde doğrayın.Tercihen döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küçük parçalar halinde sotelik doğradığınız dana etini tavaya alın.Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin değerini hapsetmesi için; yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan eti mühürleyin.Mühürleme işlemi sonrasında dış kısmı renk alan etleri tavayı aralarda sallayarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.Yemeklik doğradığınız soğanları katıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün. Aralarda karıştırarak sırasıyla, doğranmış yeşil biber ve domatesleri katın.Biber ve domates salçasını sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin. Üzerine bir kapak kapatıp, pişirme işlemini kısık ateşte sürdürün.Salçalı suyunda lokum gibi yumuşayana kadar pişen etlere; taze çekilmiş tane karabiber, kekik ve tuzu katıp, son bir kez karıştırın.5 dakika daha pişirdiğiniz et soteyi lezzetli suyuyla birlikte servis tabaklarına alın. Sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
oURcj6.jpg

Şehriye pilavı

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy rendelenmiş domates
1 diş rendelenmiş sarımsak
20 adet cherry domates (arzuya göre kırmızı ve sarı renkli
200 gram haşlanmış tavuk göğsü
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
4 yaprak taze fesleğen

m160112_fceb4.jpg

Tereyağını derin bir tencerede, kısık ateşte eritin. Rendelenmiş domates ve sarımsağı katıp kavurun.Renkli kiraz domatesleri ortadan ikiye bölün. Haşlanmış tavuk göğsünün varsa deri ve kemikli kısımlarını aldıktan sonra küçük parçalar halinde ditin.Kavrulan domates sosa sıcak tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Haşlanmış tavuk göğsü parçalarını katın. Su kaynamaya başladığında arpa şehriyeyi ilave edip pişmeye bırakın.Şehriyeler suyunu çekip göz göz olmaya yaklaştığında doğranmış domatesleri katıp sadece bir kez karıştırın.Pişirme işlemini kısık ateşte kısa bir süre daha devam ettirdikten sonra kapağını kapatıp pilavı dinlendirin.İnce ince kıyılmış taze fesleğen ilavesiyle ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
ZZ9paO.jpg

Kolay tiramisu

m160112_a8df6.jpg

1 paket hazır kek (iki katlı pasta tabanı)
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kreması için:
200 gram labne peyniri
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı kakao

m160112_fceb4.jpg

Tiramisunun kremasını hazırlamak için; toz şeker, un, süt ve yumurta sarısı karışımını sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Kremayı soğumaya bırakın. Kek tabanını ıslatmak için; sıcak su, granül kahve ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın.Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla çırpın.Servis tabağına pasta tabanının bir katını yerleştirin. Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın, üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.Pastanın diğer katını kahveli karışımla ıslatın ve dikkatli bir şekilde ters çevirerek krema katının üzerine kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın.Kakaoyu tiramisu pastanın üzerine eleyin ve buzdolabında 1- 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Güncel Ramazan sofrası yemek tariflerimizi buradan takip edebilirsiniz ...
 
Üyelik Tarihi
8 Nis 2019
Konular
3
Mesajlar
238
MFC Puanı
400
Oy oy oy bugünde menü çookk iyii :)
 
Üyelik Tarihi
19 Eki 2012
Konular
407
Mesajlar
532
MFC Puanı
240
Bide bunları yapan olsaydı süperdi
 
Üyelik Tarihi
3 Haz 2013
Konular
112
Mesajlar
2,254
MFC Puanı
2,610
Menü güzelmiş :D Püf yapda beni çağır kızz :p
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Güncel Ramazan sofrası yemek tariflerimizi burada ...
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,117
MFC Puanı
90,050
Abi valla bu sayfanı özledim :D bugun bütün artan yemekleri yedircem :D okuyup canım ister şimdi dayanamam kalkarnyaparım:D
 
Üst