• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Ramazan Sofrası 21. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Mantı çorbası
Fırında tavuk köftesi
Kaşarlı mücver
Meyveli parfe



2PdOWs.jpg

Mantı çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 büyük su bardağı mantı (önceden hazırlanmış taze mantı)
3/4 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
6 su bardağı sebze suyu (veya normal su)

m160112_fceb4.jpg

Soğanı yemeklik doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp soğanı kavurmaya başlayın.Soğanlar iyice yumuşayınca üzerine 6 su bardağı tuzlu su ekleyip mantıları haşlanmaları için suya atın.Mantıların haşlanmasına yakın içerisine nohutları da ekleyin.Başka bir tencereyede sıvı yağ ve tereyağı kızdırın, unu ekleyin ve hafif kokusu çıkana kadar kavurun.Şalçayı da ekleyin onun da hafif kokusu çıkana kadar kavurun.Mantıların haşlandığı sudan 1 kepçe alıp unlu karışımın üzerine dökün ve karışımı açın.Daha sonra 1 kepçe daha döküp unların topaklarının açılmasını sağlayın ve en sonunda, mantılar iyice pişince bütün mantıları, nohutları ve suyu unlu karışıma ekleyin ve kıvam bulana kadar hafif hafif karıştırarak pişirin.Yoğurt ve yumurta sarısını dışarıda bir kasede çırpın. Sonra çorbayla ılıştırıp bütün kaseyi yavaş yavaş, çorbayı karıştıra karıştıra tencerenin içine dökün.Tıkırdamaya başladıktan sonra tuz, nane ve biberini de ekleyip karıştırın. Bir iki taşım kaynasın ve ocaktan alın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
FFtZ0P.jpg

Fırında tavuk köftesi

m160112_a8df6.jpg

200 gram tavuk kıyması
2 diş sarımsak
1 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet soğan
1 adet yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı galeta unu
Üzeri için
100 gram toz parmesan peyniri

m160112_fceb4.jpg

Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyup, ince ince doğrayın.Bir kabın içinde patatesi ezin. Üzerine kıydığınız soğan ve sarımsağı ilave edin.Ardından tavuk kıyması, zeytinyağı, tuz, karabiber, galeta unu ve ymurtayı ilave ederek güzelce yoğurun.Harçtan cevizden büyük, orta büyüklükte parçalar alın. Elinizle yuvarlayın ve toz permasana bulayın.Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.Çıkarıp afiyetle tüketin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
SegpJq.jpg

Kaşarlı mücver

m160112_a8df6.jpg

2 adet kabak
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 dal yeşil soğan
5-6 dal dereotu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

m160112_fceb4.jpg

Kabakları rendeleyin. Rendeledikten sonra fazla suyunu sıkın.Rendeleyip, fazla suyunu sıktığınız kabaklara un ve yumurtayı ekleyin.Dereotu ve taze soğanı ince ince kıyarak karışıma ilave edin.Zeytinyağı, tuz ve pul biberi ekleyerek güzelce karıştırın.Karışımı pişirme kağıdı serdiğiniz geniş bir tepsiye yayın.200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 25 dakika piştikten sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşarı serpin. Kaşarlar eriyene kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirin.Kaşarlar eriyip kızardığında fırından çıkararak, dilimler halinde servis edin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
TGgDq6.jpg

Meyveli parfe

m160112_a8df6.jpg

2 paket krem şanti
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı soğuk süt
2 paket petibör bisküvi (parçalanmış)
1 su bardağı çilek (doğranmış)
1/2 çay bardağı damla çikolata
1 yemek kaşığı antep fıstığı içi
Üzeri için
5 adet çilek (dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı antep fıstığı içi
2 yemek kaşığı ceviz içi

m160112_fceb4.jpg

Derin bir karıştırma kasesine krem şanti, pudra şekeri ve soğuk sütü ekleyip, koyu ve köpüksü kıvama gelene kadar çırpın.Üzerine kırılmış petibör bisküvileri koyup her yerine eşit dağılana kadar spatula yardımıyla karıştırın.Çilek, damla çikolata ve antep fıstığını da üzerine ekleyip tekrar karıştırın.İnce ve uzun bir kek kalıbının iç kısmını dışarıya da sarkacak şekilde streçleyin.Karışımı kalıbın içerisine dökün ve spatula yardımıyla üzerini düzelttikten sonra dışarıda kalan streçleri üzerine kapayıp, en az 4 saat kadar buzlukta dondurun.Parfeniz donduktan sonra, servis etmeden önce çilek dilimleri, ceviz ve antep fıstığı içi serpiştirerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

nMgdvg.jpg
 

Elder

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
28 Ağu 2014
Konular
21
Mesajlar
68
MFC Puanı
60
Güzel ramazan sofraları hazırlanmış, teşekkürler
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.
 
Üst