Ramazan Sofrası 22. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü
Menü İçeriği :
Yayla çorbası
Hünkar beğendi
Firik pilavı
İmam sarığı
Yayla çorbası
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye karışımı için
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
Suyu derin bir tencerede kaynatın. Pirinci ekleyin ve yumuşayana kadar 5- 6 dakika haşlayın.Terbiyesini hazırlamak için; unu, yoğurdu, yumurta sarısını küçük bir kapta iyice çırpın. Suyu ve limon suyunu ekleyin, karıştırmaya devam edin.Bu karışımı bir süzgeç yardımıyla süzerek tencereye aktarın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak, pişirme aşamasını sürdürün.Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Naneyi ve pul biberi üzerine serperek, 1- 2 dakika karıştırın.Hazırladığınız sos karışımını tencereye aktarın ve tuzu ekleyin. 2- 3 dakika daha kaynattıktan sonra çorbayı sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın, ve bu bildik lezzetin tadını çıkarın.
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü
Menü İçeriği :
Yayla çorbası
Hünkar beğendi
Firik pilavı
İmam sarığı

Yayla çorbası

1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye karışımı için
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

Suyu derin bir tencerede kaynatın. Pirinci ekleyin ve yumuşayana kadar 5- 6 dakika haşlayın.Terbiyesini hazırlamak için; unu, yoğurdu, yumurta sarısını küçük bir kapta iyice çırpın. Suyu ve limon suyunu ekleyin, karıştırmaya devam edin.Bu karışımı bir süzgeç yardımıyla süzerek tencereye aktarın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak, pişirme aşamasını sürdürün.Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Naneyi ve pul biberi üzerine serperek, 1- 2 dakika karıştırın.Hazırladığınız sos karışımını tencereye aktarın ve tuzu ekleyin. 2- 3 dakika daha kaynattıktan sonra çorbayı sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın, ve bu bildik lezzetin tadını çıkarın.
