Ramazan Sofrası 24.Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü
Menü İçeriği :
Süzme mercimek çorbası
Mantı
Közlenmiş biber salatası
Fırın sütlaç
Süzme mercimek çorbası
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patatesin, havucun ve soğanın kabuklarını soyun.Tüm sebzeleri orta kalınlıkta ve büyüklükte doğrayın.Mercimekleri bol suda yıkayın.Bir tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı alın. Eritin.İçine soğanları ilave edin kavurmaya başlayın. Ardından havuç ve patatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.Üzerine mercimekleri, tavuk suyu ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.Sebzeler iyice yumuşayıp, mercimekler piştiğinde blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alın.Ayrı bir yerde tereyağı ve unu kavurun. Çorbadan yarım kepçe kadarını içine aktarın ve karışımı çorbaya alıştırın.Elde ettiğiniz karışımı yavaş yavaş çorbanın içine dökün ve karıştırın. Yaklaşık 2-3 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirin.
Çorbanız hazır.
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü
Menü İçeriği :
Süzme mercimek çorbası
Mantı
Közlenmiş biber salatası
Fırın sütlaç

Süzme mercimek çorbası

1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Patatesin, havucun ve soğanın kabuklarını soyun.Tüm sebzeleri orta kalınlıkta ve büyüklükte doğrayın.Mercimekleri bol suda yıkayın.Bir tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı alın. Eritin.İçine soğanları ilave edin kavurmaya başlayın. Ardından havuç ve patatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.Üzerine mercimekleri, tavuk suyu ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.Sebzeler iyice yumuşayıp, mercimekler piştiğinde blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alın.Ayrı bir yerde tereyağı ve unu kavurun. Çorbadan yarım kepçe kadarını içine aktarın ve karışımı çorbaya alıştırın.Elde ettiğiniz karışımı yavaş yavaş çorbanın içine dökün ve karıştırın. Yaklaşık 2-3 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirin.
Çorbanız hazır.
