• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Ramazan Sofrası 28.Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Mantı çorbası
Tavuk sarma
Peynirli cevizli erişte
Meyveli parfe



2PdOWs.jpg

Mantı çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 büyük su bardağı mantı (önceden hazırlanmış taze mantı)
3/4 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
6 su bardağı sebze suyu (veya normal su)

m160112_fceb4.jpg

Soğanı yemeklik doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp soğanı kavurmaya başlayın.Soğanlar iyice yumuşayınca üzerine 6 su bardağı tuzlu su ekleyip mantıları haşlanmaları için suya atın.Mantıların haşlanmasına yakın içerisine nohutları da ekleyin.Başka bir tencereyede sıvı yağ ve tereyağı kızdırın, unu ekleyin ve hafif kokusu çıkana kadar kavurun.Şalçayı da ekleyin onun da hafif kokusu çıkana kadar kavurun.Mantıların haşlandığı sudan 1 kepçe alıp unlu karışımın üzerine dökün ve karışımı açın.Daha sonra 1 kepçe daha döküp unların topaklarının açılmasını sağlayın ve en sonunda, mantılar iyice pişince bütün mantıları, nohutları ve suyu unlu karışıma ekleyin ve kıvam bulana kadar hafif hafif karıştırarak pişirin.Yoğurt ve yumurta sarısını dışarıda bir kasede çırpın. Sonra çorbayla ılıştırıp bütün kaseyi yavaş yavaş, çorbayı karıştıra karıştıra tencerenin içine dökün.Tıkırdamaya başladıktan sonra tuz, nane ve biberini de ekleyip karıştırın. Bir iki taşım kaynasın ve ocaktan alın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
YKxUTX.jpg

Tavuk sarma

m160112_a8df6.jpg

250 gram tavuk göğsü (inceltilmiş dört parça)
100 gram galeta unu
1 adet yumurta
10 adet mantar
1 diş sarımsak
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 dilim kaşar peyniri
1/4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Sos için
2 yemek kaşığı domates salçası
75 ml. krema

m160112_fceb4.jpg

Kemiksiz fileto tavuk göğsünü dört eşit parçaya böldükten sonra her bir parçayı et döveceği yardımıyla inceltin.Yumurtayı geniş bir kasede çırpın. Galeta ununu düz bir tabağa alın. Öncelikle çırpılmış yumurtaya sonrasında galeta ununa batırdığınız tavuk parçalarını bir kenarda bekletin.Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları dört eşit parçaya bölün. Sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Közlenmiş kırmızı biberi, küçük küpler halinde kesin.Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Tavaya aldığınız mantarları, yüksek ateşte soteleyin.Lezzet vermesi adına doğranmış sarımsakları ekleyin ve zeytinyağında mantarları soteleme işlemini sürdürün.Son olarak; tuz, karabiber ve minik küpler halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ekleyin.Galeta ununa buladığınız fileto tavukların içine mantarlı harcı ekleyin. Bir dilim kaşar peyniri yerleştirdiğiniz tavukları rulo şeklinde sarın.Üzerlerine birer adet kürdan batırıp rulo şeklinde kalmalarını sağlayın.Çok az miktarda ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın.Hazırladığınız tavuk sarmaları yüksek ateşte, aralarda ters yüz ederek kızartın.Sos tenceresine domates salçası ve kremayı alın. 3-4 dakika pişirip, kıvamlı bir sos elde ettiğinizde ocaktan alın.Hazırladığınız sosu tabağa alın. Kızarttığınız tavukların kürdanlarını çıkarıp iki eşit parçaya bölün. Sosun üzerine yerleştirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
ytboZc.jpg

Peynirli cevizli erişte

m160112_a8df6.jpg

1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı erişte
3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
100 gram beyaz peynir
20 gram ceviz içi

m160112_fceb4.jpg

Zeytinyağını geniş bir tencereye alarak üzerine erişte ve ceviz içini ekleyin ve erişteler hafif renk alana kadar kavurun.Tereyağını ekleyerek kısa bir süre daha kavurun.Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve tuzu da ilave ettikten sonra kapağı kapalı şekilde 10-15 dakika pişirin.Piştikten sonra 5 dakika kadar dinlendirip, üzerine beyaz peynir ufalayarak ve ceviz içi serperek afiyetle tüketin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
HsCLJN.jpg

Cacık

m160112_a8df6.jpg

1-2 salatalık
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
1/2 demet taze nane (veya bir avuç kuru nane)
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salatalığı güzelce yıkayın. İster kabuğunu soyun, ister kabuklu bırakın. Bir bıçakla ince ince kıyın. Sarımsakları biraz tuzla iyice dövün. Yoğurtla güzelce çırpın. Yavaş yavaş su katarak suyu yoğurda yedirin. Yeşillikleri incecik kıyın. Geniş bir karıştırma kabında salatalık, yoğurt ve yeşillikleri karıştırın. 4 servis kâsesine pay edin. Üzerine kırmızıbiber ve zeytinyağı gezdirip servis yapın. Daha serin bir cacık olmasını isterseniz buz da koyulabilir.
NOT: Dilerseniz kuru naneyi ve zeytinyağını cacığa karıştırmadan, üzerine gezdirerek de kullanabilirsiniz.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Teşekkürler üstad, bu aldığımız kiloları sonra nasıl vereceğiz acaba ?
 

Elder

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
28 Ağu 2014
Konular
21
Mesajlar
68
MFC Puanı
60
Çok teşekkürler, bütün sofralar güzelmiş
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.
 
Üst