• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Erişte çorbası
Semizotu yemeği
Barbunya
Hindistan cevizli muhallebi



DubmDt.jpg

Erişte çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 çay bardağı yeşil mercimek
1,5 çay bardağı erişte
3 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarhun otu

m160112_fceb4.jpg

Yeşil mercimekleri bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesi ile yumuşayıncaya dek yaklaşık 10 dakika haşlayın.Haşlandıktan sonra hemen süzün ve soğuk sudan geçirin. Bir kenarda beklesinler.Bir tencereye tereyağını alıp eritin ve üzerine zeytinyağını ilave edin, yağ ısınınca rendelenmiş kuru soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşinceye dek kavurun.Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.Ardından sıcak suyu, tavuk suyunu , haşlanmış mercimeği ve erişteyi ekleyin. Eriştelerin yapışmaması için bir süre karıştırın.Tarhun otunu da ilave edin ve çorba koyu bir kıvam alana dek ara ara karıştırarak orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.Pişmesine yakın tuzunu da ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
woNv0Z.jpg

Semizotu yemeği

m160112_a8df6.jpg

1 demet semizotu
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
2 yemek kaşığı kırık pirinç
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

m160112_fceb4.jpg

Semizotunun saplarını ayıklayıp, bol suyla güzelce yıkayın. Ardından ince ince doğrayın. Vitamin değerini kaybetmemesi için doğramak yerine elinizle de koparabilirsiniz.Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve küp küp doğradığınzı kuru soğanı ilave edin, biraz kavurduktan sonra ince ince doğradığınız sivri biberi ekleyin.Birkaç dakika bu şekilde kavurduktan sonra salçayı ilave edip karıştırın ve ardından küp küp doğradığınız domatesi de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.Semizotunu ilave edin, ardından baharatları, yıkanmış pirinci ve suyu da ekleyin ve güzelce karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından ocaktan alıp afiyetle tüketin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
xNcCi5.jpg

Barbunya

m160112_a8df6.jpg

1 kilogram taze barbunya
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet büyük boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy domates
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Servisi için
1/4 demet maydanoz
1 adet taze sıkılmış limon suyu (arzuya göre)

m160112_fceb4.jpg

Kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız barbunyaları üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın.Kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıklayın, lezzet vermesi için bütün olarak bırakın. Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip uç kısımlarını aldığınız domatesleri rendeleyin.Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Rendelenmiş soğan ve sarımsakları katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin. Patates ve havuç küplerini katıp kısa süre kavurun.Hafif renk vermesi için domates salçası ve rendelenmiş domatesleri katıp kısık ateşte pişmeye bırakın.Haşlanmış barbunyayı süzüp tencereye alın. Toz şeker, tuz ve sıcak suyu ekledikten sonra kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısısına gelene kadar dinlendirin.Sonrasında derin bir servis kabına aktardığınız barbunyayı; arzuya göre üzerine gezdirdiğiniz sızma zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, incecik kıyılmış maydanoz eşliğinde ılık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
6yBRx9.jpg

Hindistan cevizli muhallebi

m160112_a8df6.jpg

500 ml.inek sütü
250 ml.hindistan cevizi sütü
250 ml.hindistan cevizi kreması
70 gram pirinç unu
1/2 adet vanilya çubuğu
1/2 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
1/2 su bardağı agave şurubu

m160112_fceb4.jpg

Bir litrelik süt ve krema karışımını (inek sütü, Hindistan cevizi sütü ve kreması) tencereye aktarın.Ortadan ikiye kestiğiniz vanilya çubuğunun iç kısmını kazıdıktan sonra tencereye alın. Agave şurubu ve rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyin.Yavaş yavaş karıştırdığınız muhallebi karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın.Kaynamaya başlayan süte, pirinç ununu yavaşça ekleyin ve bir yandan da tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.5 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan tatlı karışımını ocaktan alın.Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı, buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinize ikram edin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Teşekkürler, yine sağlıklı ve besleyici bir menü olmuş
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Güncel Ramazan sofrası menülerimize buradan ulaşabilirsiniz.
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Çorbası dışında menü tırt :sigara
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.
 
Üst