OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41

Malzemeler:
– 1 paket nişasta
– 1 bardak toz şeker
– 1 bardak hindistan cevizi
– 2 kaşık margarin
– 1 litre su
– 1 kase çilek reçeli
– 1 kase vişne reçeli
– 1 bardak pudra şekeri
– 2 kase rendelenmiş buz
Yapılışı:
Yemeğe çilek ve vişne reçelini mikserle çırparak başlayın. İçine 500 gr. su koyup reçel karışımını kaynatın. İçine 1 kaşık margarin katıp hindistancevizi ekleyin. Koyulaşan şerbeti tepsiye döküp bekletin ve bu sırada diğer tarafta nişastayı suda eritip tozşeker ve margarin katıp kaynatın.
Karışım katılaşınca ocaktan alıp ılımasını bekleyin ve reçelli şerbetin içine döküp dolapta donmasını bekleyin, daha sonra dilimleyip pudra şekeriyle ve buzla servis edin.
Ama çok nefis oluyor bu gerçekten deneyiniz
