- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 813
-
- MFC Puanı
- 14
Reyhan çiçeği kime verilirse aslin, kabul etsin, reddetmesin,
zira taşıması hafif, kokusu güzeldir.
(Hadis-i Şerif, s. Müslim H. 20)
İÇİNDEKİLER:
Cineol Glikozit Tanen Sponin Uçan yağ 1 Methylcavicoli: Bilinen herhangi bir yan tesiri yoktur.
TAVSİYE: Reyhan (fesleğen); kokusu için, bahçelerde ve saksılarda yetiştirilir.
Sadece koklanır. Şifası bilinmez. Hâlbuki reyhan soğuk rahatsızlıkları, sinir, anne sütü artırıcı etkileriyle ev içinde bulunan bir şifa kaynağıdır. Reyhanîn tabiatı sıcak ve kurudur.
ŞİFASI:
1) Boğmaca: Fesleğen demletilip balla tatlanlandırılarak içilmeye devam edilir.
2) Öksürük, nezle: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
3) Bağırsak sancısı: Reyhan tohumu öğütülüp balla karıştırılarak yenirse bağırsak sancısını keser.
4) Mide bulantısı, kusma: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak yemeklerle beraber içilir.
5) Gaz sislikleri: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.
6) Hazım kolaylaştırıcı: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.
7) Asabilik, sinir zafiyeti: Reyhan demletilip balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir. Sinirlenince de içilir.
8) Uykusuzluk: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak gece yatmadan 1 saat önce içilir.
9) Anne sütünü artırıcı: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak içilir.
10) Saç bakimi: Reyhan demletilip suyu ile saçlar sık sık yıkanırsa, saçları kuvvetlendirir, saç dökülmesini önler.
11) Yara ve ağız yaraları: Yaralara lapası vurulur, ağız yaralarına gargara yapılır.
12) İshal kesici: Reyhan demletilip balla tatlanlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
13) Baş ağrısı: Reyhan koklanır, reyhan suyu ile bas yıkanır, reyhan demletilip balla tatlanlandırılarak suyu içilmeye devam edilir. Sancılara da faydalıdır.
zira taşıması hafif, kokusu güzeldir.
(Hadis-i Şerif, s. Müslim H. 20)
İÇİNDEKİLER:
Cineol Glikozit Tanen Sponin Uçan yağ 1 Methylcavicoli: Bilinen herhangi bir yan tesiri yoktur.
TAVSİYE: Reyhan (fesleğen); kokusu için, bahçelerde ve saksılarda yetiştirilir.
Sadece koklanır. Şifası bilinmez. Hâlbuki reyhan soğuk rahatsızlıkları, sinir, anne sütü artırıcı etkileriyle ev içinde bulunan bir şifa kaynağıdır. Reyhanîn tabiatı sıcak ve kurudur.
ŞİFASI:
1) Boğmaca: Fesleğen demletilip balla tatlanlandırılarak içilmeye devam edilir.
2) Öksürük, nezle: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
3) Bağırsak sancısı: Reyhan tohumu öğütülüp balla karıştırılarak yenirse bağırsak sancısını keser.
4) Mide bulantısı, kusma: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak yemeklerle beraber içilir.
5) Gaz sislikleri: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.
6) Hazım kolaylaştırıcı: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.
7) Asabilik, sinir zafiyeti: Reyhan demletilip balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir. Sinirlenince de içilir.
8) Uykusuzluk: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak gece yatmadan 1 saat önce içilir.
9) Anne sütünü artırıcı: Reyhan demletilip balla tatlandırılarak içilir.
10) Saç bakimi: Reyhan demletilip suyu ile saçlar sık sık yıkanırsa, saçları kuvvetlendirir, saç dökülmesini önler.
11) Yara ve ağız yaraları: Yaralara lapası vurulur, ağız yaralarına gargara yapılır.
12) İshal kesici: Reyhan demletilip balla tatlanlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
13) Baş ağrısı: Reyhan koklanır, reyhan suyu ile bas yıkanır, reyhan demletilip balla tatlanlandırılarak suyu içilmeye devam edilir. Sancılara da faydalıdır.