Abdullah b. Ömer (r.a) yolculuklarının birinde bir topluluğa rastladı
hayvanı yoldan uzaklaştırdı ve onlara şöyle dedi:
İnsana ancak korktuğu şey musallat edilir. Eğer insan Allahtan başka kimseden korkmasa
kendisine hiçbir şey musallat edilmez.
Bu meşhur bir haberdir.
Rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber (s.a.v)
ordu kendisini takip etti; su üzerinde yürüyerek karşıya geçtiler.
Rivayet edildiğine göre Ubbâd b. Bişr ile Üseyd b. Hudayr bir karanlık gecede Hz. Peygamberin (s.a.v) huzurundan çıkıp evlerine giderken ellerindeki asânın (sopanın) ucu lamba gibi ışık vermiş ve onun ışığında yol almışlardır.
Yine rivayet edildiğine göre Selmân-ı Fârisî ile Ebüd-Derdânın (r.a) önlerindeki kap yüce Allahı tesbih etmiş
onlar da bu tesbihi işitmişlerdir.
Hz. Peygamberin (s.a.v) şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:
İnsanların kıymet vermediği
onu yalancı çıkarmaz.
Hadiste
bunun içine hârikulâde şeyler de girer.
Bu haberler çok meşhur olduğu için biz onları senedsiz olarak zikrettik.
Sehl b. Abdullah-ı Tüsterînin şöyle dediği nakledilmiştir: Kim kırk gün kalbiyle sadık bir şekilde ihlâsla gönlünü dünyadan çeker (zühd sahibi olursa) onun elinde kerametler meydana gelir. Eğer onun elinde bir keramet meydana gelmiyorsa bu
onun zühdünde (Allaha karşı tam) sadık olmayışındandır.
Sehl b. Abdullah-ı Tüsterîye
istediği gibi istediği yerden alır demiştir.
Ebû Hüreyre (r.a)
Hz. Peygamberin (s.a.v) şöyle buyurduğunu nakletmiştir:
Bir adam boş bir arazide zikir yaparken buluttan bir gök gürültüsü sesi işitti. Bulutun içinde bir ses
Mademki soruyorsun söyleyeyim: Ben bu bahçenin mahsulünü toplayınca üçe bölerim. Bir kısmını kendim ve ailem için ayırırım. Bir kısmını bahçenin ekim dikim masraflarına ayırırım. Kalan bir kısmını da fakirlere dağıtırım dedi.
ABDÜLKERİM KUŞEYRÎ
Kuşeyrî Risâlesi
[SÛFÎLERİN İNANÇ ve AHLÂKI]

İnsana ancak korktuğu şey musallat edilir. Eğer insan Allahtan başka kimseden korkmasa

Bu meşhur bir haberdir.
Rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber (s.a.v)

Rivayet edildiğine göre Ubbâd b. Bişr ile Üseyd b. Hudayr bir karanlık gecede Hz. Peygamberin (s.a.v) huzurundan çıkıp evlerine giderken ellerindeki asânın (sopanın) ucu lamba gibi ışık vermiş ve onun ışığında yol almışlardır.
Yine rivayet edildiğine göre Selmân-ı Fârisî ile Ebüd-Derdânın (r.a) önlerindeki kap yüce Allahı tesbih etmiş

Hz. Peygamberin (s.a.v) şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:
İnsanların kıymet vermediği

Hadiste

Bu haberler çok meşhur olduğu için biz onları senedsiz olarak zikrettik.
Sehl b. Abdullah-ı Tüsterînin şöyle dediği nakledilmiştir: Kim kırk gün kalbiyle sadık bir şekilde ihlâsla gönlünü dünyadan çeker (zühd sahibi olursa) onun elinde kerametler meydana gelir. Eğer onun elinde bir keramet meydana gelmiyorsa bu

Sehl b. Abdullah-ı Tüsterîye

Ebû Hüreyre (r.a)

Bir adam boş bir arazide zikir yaparken buluttan bir gök gürültüsü sesi işitti. Bulutun içinde bir ses

Mademki soruyorsun söyleyeyim: Ben bu bahçenin mahsulünü toplayınca üçe bölerim. Bir kısmını kendim ve ailem için ayırırım. Bir kısmını bahçenin ekim dikim masraflarına ayırırım. Kalan bir kısmını da fakirlere dağıtırım dedi.
ABDÜLKERİM KUŞEYRÎ
Kuşeyrî Risâlesi
[SÛFÎLERİN İNANÇ ve AHLÂKI]