- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler:
1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz
Yapılışı;
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın En uygun çesit kornişondur İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak vb kirleri yıkayın
Salatalıkları kavanoza doldurun
tuzunu uzerine ilave edin
Sarımsaklarınıkavano za yerleştirin
Sirkeyi içine boşaltın
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun
kapağını kapatın Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün
bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave
edin
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz
***Salatalık turşusunun yenilecek
olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır salatalıkl arın rengi sarıya döner;
ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam
görünüştedir Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de
anlaşılabilir
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz
Yapılışı;
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın En uygun çesit kornişondur İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak vb kirleri yıkayın
Salatalıkları kavanoza doldurun
tuzunu uzerine ilave edin
Sarımsaklarınıkavano za yerleştirin
Sirkeyi içine boşaltın
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun
kapağını kapatın Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün
bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave
edin
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz
***Salatalık turşusunun yenilecek
olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır salatalıkl arın rengi sarıya döner;
ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam
görünüştedir Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de
anlaşılabilir