Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Salatalık Turşusu

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Malzemeler:
1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz
Yapılışı;
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın En uygun çesit “kornişon”dur İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak vb kirleri yıkayın
Salatalıkları kavanoza doldurun
tuzunu uzerine ilave edin
Sarımsaklarınıkavano za yerleştirin
Sirkeyi içine boşaltın
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun
kapağını kapatın Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün
bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave
edin
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz
***Salatalık turşusunun yenilecek
olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır salatalıkl arın rengi sarıya döner;
ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam
görünüştedir Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de
anlaşılabilir​
 
Üst Alt