-
-
-
- MFC Puanı
- -894

Son zamanlarda akıllı telefonların bataryalarının ısınması ile patlaması kullanıcıları endişeye sokuyor.
Son dönemlerde akıllı telefonların bataryalarının patlaması devam ediyor. Samsung Note 7 telefonlarının geri toplanmasının ardından bu sefer Galaxy S7 telefonlarında patlamalar yaşandı. Samsung Galaxy S7 kullanıcısının, telefon elinde patladı. Yeni telefonların kullanıcılara fazlası ile zarar vermesi durmaksızın devam ediyor.
Bir kullanıcı araç sürerken telefonu Samsung Galaxy S7nin birden cebinde ısındığını farkediyor bunun üzerinden cebinden çıkarırken eline alır almaz patlaması ile kullanıcının eli bu patlamadan kaynaklı olarak yanıyor. Telefon sahibi kişinin açıklaması ise Bu benim için adeta bir kabus, ne yapacağımı bilemedim, hemen camı açarak telefonu camdan attım ancak patlaması elimin yanmasına neden oldu. Eğer dışarı atmasaydım patlama devam edip yüzümede gelmesine neden olurdu hatta aracıma bile zarar verirdi. dedi.
Paniğe kapıldığı her halinden belli olan kullanıcı bu durumdan şikâyetçi olacağını da söyledi. Muhtemelen benzeri görülmemiş bir pil arızasıyla karşılaşmış şanssız kişilerden sadece biri oldu. Son zamanlarda patlamaların devam etmesi cihazların geri toplanması şirketlere fazlası ile zarar vermeye devam ediyor. Özellikle Samsung, 2016 yılı içerisinde telefonlarında yaşadığı sıkıntılar yüzünden çok büyük zararlar ettiği yapılan araştırmalar sonucu öğrenildi.
kaynak: tech.firstpost