
"Fermente besinler daha sağlam bağışıklık sistemimiz için olmazsa olmazlarımız arasında. Bağırsak bariyerimizi güçlendirmek için; ev turşusu, ev sirkesi, kvas, kombu çayı, sauerkraut, yoğurt, kefir gibi fermente besinleri bolca tüketmeliyiz. Peki fermente besinlerin gözdesi olan Alman lahana turşusu olarak bilinen sauerkraut nedir, faydaları nelerdir? Sauerkraut nasıl yapılır? "
Sauerkraut ((Alman Lahana Turşusu) Faydaları:
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Çok besleyicidir
- Sindirimi kolaylaştırır
- Kilo vermeyi kolaylaştırır
- Beyin sağlığının korunmasında etkilidir
- Bazı kanser risklerini azaltabilir
- Kemik gelişimine katkı sağlar
- Kalp sağlığını korur
Sauerkraut Nasıl Tüketilir?
Sağlıklı bir besin kaynağı olan Sauerkraut özellikle et yemeklerinin yanında, salataların içine koyularak veya tavuk ızgaranın yanında servis edilebilir. Tek başına ya da yemeklerle tüketilebilir. İyi bir iştah açıcıdır ve mideyi sindirime hazırlar. Alman geleneğinden gelen Sauerkraut, yemeklerden önce misafire ikram edilirmiş. Bu nedenle yemeğe Sauerkraut ile başlamak sindirim için çok önemlidir.